Rukomet

Badelaši opet prejaki za "medvjede"

Boris Bilas • nedjelja, 21.05.2000.

Dvorana II Doma sportova, 150 gledatelja.
RKM Osiguranje Zagreb - Badel 1862 Zagreb 30-31 (16-14)
Suci: Grahovac i Martinić (oba iz Zagreba)

RKM Osiguranje Zagreb: Fekete, Đurašin 4, Baković 5 (1), Uremović 6, Rapo, Dobronić, Brož 6, Rodinis 3, T. Glavinić, I. Glavinić 4, Badurina, Petruševski 1

Obrane: 7 (Fekete 6, Badurina 1)
Sedmerci: 6 (1)
Isključenja: 4 minute (Rodinis i Brož)

Badel 1862 Zagreb: Lavrov, Kulinčenko 2 (1), Maglajlija 2, Vori 3, Zrnić 3 (2), Knežević, Špoljarić 3, Šprem 3, Džomba 8, Kelentrić, Saračević 3 (1), Valčić 4

Obrane: 13 (Lavrov 5, Kelentrić 8)
Sedmerci: 9 (4)
Isključenja: 10 minuta (Valčić, Knežević, Saračević po 2 minute, Špoljarić 4 minute)
Crveni karton: Saračević 54. minuta (prigovor)


Pobjedu nad "medvjedima" Badel je izborio čvrstom obranom (Snimio: Dražen Patarčić)

U utakmici devetog kola rukometne Lige za prvaka Badel 1862 Zagreb pobjedio je u gradskom derbiju RKM Osiguranje Zagreb 31-30 (14-16). Rukometaši Badela su teško došli do pobjede nad gradskim suparnicima, ali treba reći da je trener Zagreba Zdravko Zovko na ovoj utakmici odmarao neke igrače (Bilić, Jović, Tomljanović i Jelčić) te ih je zamijenio mladim snagama koje su tu prigodu vrlo dobro iskoristili.

S druge strane u momčad Osiguranja Zagreb vratio se kapetan Baković koji je dobro odigrao prvo poluvrijeme, ali se sredinom drugog ponovno ozlijedio.

Badel Zagreb je prema očekivanju bolje krenuo u utakmicu te je brzo poveo sa 2:0, no onda dolazi do neobjašnjivog pada u njegovoj igri što koriste igrači Medveščaka koji su u 11. minuti poveli sa 7:3. Tu neočekivano veliku prednost "medvjedi" su čuvali samo do 16. minute kada golom Maglajlije Zagreb dolazi do izjednačenja (8:8). Ravnopravnu igru gledali smo do 29. minute kada iz dvije brze akcije Medveščak dolazi do dva gola prednosti i odlazi na odmor s vodstvom 16-14.


Badelovci su skakali u blok "do neba" (Snimio: Dražen Patarčić)

"Medvjedi" bolje počinju i drugo poluvrijeme i u 37. minuti ponovno odlaze na "+4" (19:15), no opet je to vodstvo kratko trajalo pa badelaši već u 42. minuti pogotkom mladog Vorija izjednačavaju na 20:20. Tada Zagreb preuzima inicijativu i u sljedećem napadu Vori dovodi Badel u prvo vodstvo nakon početnih 3-2. Brzim pogocima Džombe i Šprema Badel bježi na "+3" (23:20) i tada se činilo da će Zagreb do kraja bez problema sačuvati tu prednost. Ipak, Medvjedi su skupili još malo snage pa su se u 57. minuti približili Badelu na 27:28. Imali su tada šanse da i izjednače, ali je njihov bivši vratar, a sada čuvar Zagrebove mreže Mario Kelentrić obranio nekoliko važnih udaraca i Badel je došao do nove pobjede u Ligi za Prvaka. Posljednji gol na utakmici postigao je Brož u zadnjoj sekundi.

Badel je tako još jednom pobijedio Medveščak koji je opet bio blizu da uzme bod svojim gradskim rivalima, novu priliku za to možda će imati u finalu Kupa, ali će prije morati pobijediti vrlo dobri Zamet.

Do kraja Lige za prvaka ostalo je još jedno kolo, a badelaši su još u prošlom osigurali svoj deveti naslov prvaka, dok su se "medvjedi" zacementirali na četvrtom mjestu koje im osigurava plasman u Europu sljedeće sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!