Rukomet

Badel daleko od finala

Boris Bilas • nedjelja, 19.03.2000.

Katastrofalnim porazom od 11 razlike vraća se Badel iz Hamburga i za sedam dana bit će im potrebno puno sreće kako bi dostigli prednost Kiela. Tokom prvog poluvremena Badel je održavao minimalnu prednost od jednog do dva pogotka. Međutim krajem prvog poluvremena nakon nekoliko grešaka Badelaša i čudnih sudačkih odluka Kiel se do kraja poluvremena odlijepio na tri razlike. Drugo poluvrijeme Badel je počeo loše što je na kraju rezultiralo katastrofalnim porazom od 32:21 (14:11).

Uzvrat je na rasporedu sljedeće nedjelje u zagrebačkom Domu sportova gdje će kao i uvijek imati gromoglasnu podršku BBB, koja će im nakon ovog poraza biti više nego potrebna ukoliko žele i ove godine plasman u finale Lige prvaka. Koliko su zagrebaši bili utučeni poslije poraza dovoljno govori podatak da je Zoran Gobac zapravo već najavio da se uzvrat možda neće ni igrati u Ledenoj, nego u maloj dvorani. U nastavku je opširniji izvještaj, a prenosimo vam i dojmove direktno sa tribina dvorane u Hamburgu ...

PRVI SUSRET POLUFINALA EUROPSKE RUKOMETNE LIGE PRVAKA:

KIEL – BADEL 1862 ZAGREB 32:21 (14:11)
Hamburg – Dvorana Alsterdorfer. Gledatelja 400. Suci: Arnaldsson I Vidarsson (obojica s Islanda).
KIEL: Ege, Geerken, Wislander 6, Jacobsen 6 (1), Schwenke, Peruničić 6, Petersen 2, Loevgren 4, Schmidt 3, Scheffler, Olsson 5.
BADEL 1862 ZAGREB: Lavrov, Bašić, Kulinčenko 1, Maglajlija 2, Rasikevičius 4, Bilić 3, Jović 1, Šprem, Tomljanović, Džomba 2, Valčić, Saračević 7 (3).
Obrane: Ege (Kiel) 12, Lavrov (Zagreb) 10
Sedmerci: Kiel 2 (1), Badel 3 (3).
Isključenja: Kiel 2, Badel 4 minute.

Rukometaši Badel 1862 Zagreba doživjeli su pravu katastrofu u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka, izgubili su u Hamburgu od njemačkog prvaka Kiela 21:32 (11:14). Tim rezultatom šanse za još jedno finale svedene su na minimum. Badelaši su dobro krenuli u utakmicu i u 15. minuti bilo je 8-6 u njihovu korist. U tom razdoblju dobro je funkcionirala obrana 6-0 s kojom su iznenadili domaćine, a u napadu su zabijali Bilić i Rasikevicijus.

U drugom dijelu prvog poluvremena Kiel se prilagođava na 6-0 obranu te Peruničić i Loevgren dovode domaćine do vodstva od 10-8 u 23. minuti. Tu su prednost Nijemci do kraja poluvremena povećali i na odmor se otišlo s rezultatom 14-11, ipak ono što se desilo u nastavku nije se dalo naslutiti.

Zagrebaši su u drugom poluvremenu totalno izgubili koncentraciju, kako u obrani tako i u napadu. Rukometaši Kiela su takvu igru Zagreba brzo iskoristili, te su se uz pomoć fenomenalnih Wislandera i Jacobsena počeli odvajati. Potpuni potop gostiju dao se naslutiti sredinom drugog dijela kada Kiel odlazi na velikih osam razlike (25-17). Do kraja su domaćini rutinski odigrali i povećali su razliku na nevjerojatnih +11. Na kraju je semafor pokazivao sramotnih 32-21!

Uzvratna utakmica igra se za sedam dana u Ledenoj dvrani,a zagrebašima ostaje samo nada da će uz pomoć BBB-a uspjeti ponoviti utakmicun kakvu su odigrali protiv CSKA prije nekoliko godina, kada su također izgubili u gostima sa 11 razlike, a pobijedili sa 14. No, bio je to tada i drugi Badel.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!