Liga prvaka - završnica, četvrtfinale, 31.03.2010, 20:45 h
Inter
Inter 1:0 CSKA Moskva
CSKA Moskva

Milito probio moskovski zid

Ante Jukić • srijeda, 31.03.2010.
Milito probio moskovski zid
Foto: EPA

Inter i CSKA odigrali su u prvoj utakmici četvrtfinala dosadno prvo, i vrlo sadržajno drugo poluvrijeme. Iako su mogli slaviti i uvjerljiviju pobjedu, Talijani su se na kraju morali zadovoljiti s minimalnih 1:0, a glavni krivac za to bio je sjajni vratar Moskovljana Igor Akinfejev. Pobjednički gol za Inter postigao je Milito u 64. minuti...

Nakon što su izbacili Chelsea u osmini finala, nogometaši Intera nisu mogli drugo nego biti apsolutni favoriti u prvoj utakmici četvrtfinala s CSKA-om, no uvodnih 45 minuta na San Siru nije donijelo očekivanu dominaciju Mourinhove momčadi. Istina, domaćini su imali puno više loptu u svom posjedu, no nikako nisu uspijevali izigrati gustu obranu Moskovljana, koja je djelovala vrlo sigurno i uigrano.

Najopasnije prijetnje nerazzurra u prvom dijelu bili su, stoga, dalekometni pokušaji, u kojima je prednjačio Wesley Sneijder. Omalenog Nizozemca u 21. je minuti nakratko zamijenio Goran Pandev, čiji je udarac s oko 25 metara završio za malo izvan okvira vrata Igora Akinfejeva. Bila je to ujedno i najbolja prilika Intera u prvom poluvremenu, što će reći da su gledatelji na San Siru itekako ostali gladni dobrog nogometa.

Naravno, nimalo to nije zanimalo Moskovljane, koji su u Italiju došli s namjerom obrane svog gola, što su do odlaska na odmor radili savršeno. S druge strane, prema vratima Julija Cezara Rusi gotovo da i nisu gledali, tako da je vratar talijanskog prvaka u prvih 45 minuta praktički bio bez posla.

Uvidjevši da Inter ipak nije toliki bauk, gosti su u drugi dio krenuli puno hrabrije. U 53. minuti Samuel je u zadnji čas očistio opasno ubacivanje Krasića, a samo nekoliko trenutaka kasnije "ukazao" se i Aldonin, opasnim pokušajem iz daljine koji uopće nije bio bezopasan po Cezara.

Svoju prvu pravu priliku na utakmicu Inter je dočekao u 59. minuti, i samo nespretnom Stankoviću domaći navijači mogu "zahvaliti" što je i poslije sat vremena igre ostala "nula" na semaforu. Ubrzo nakon Stankovića odličnu je priliku propustio i Pandev, no niti sjajni Akinfejev nije mogao ništa u 64. minuti, kada je prizemni udarac Milita s ruba šesnaesterca donio Talijanima zasluženo vodstvo.

Gol argentinskog napadača potpuno je oslobodio domaćine, koji su u razdoblju od 65. do 70. minute propustili potpuno unakaziti Moskovljane. Sjajnim obranama ponovno se istaknuo Akinfejev, a kad ga je Pandev, bilo je to u 70. minuti, konačno uspio nadmudriti, odnekuda se stvorio Berezuckij, očistivši loptu sa same gol linije.

Nakon što su preživjeli ovaj vatromet Intera, Rusi su konačno primirili utakmicu, tako da kući nose rezultat koji im nudi nadu u prolaz u polufinale. S konačnih 1:0 sigurno neće biti nezadovoljni ni u taboru Intera, jer ako netko zna odigrati na rezultat u uzvratu, onda je to Mourinho.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale

Lyon3:1Bordeaux
Bayern2:1Manchester United
Arsenal2:2Barcelona
Inter1:0CSKA Moskva
CSKA Moskva0:1Inter
Barcelona4:1Arsenal
Bordeaux1:0Lyon
Manchester United3:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!