Liga prvaka - završnica, četvrtfinale, 07.04.2010, 20:45 h
Bordeaux
Bordeaux 1:0 Lyon
Lyon

Pirova pobjeda Bordeauxa

Nikola Vlahović • srijeda, 07.04.2010.
Pirova pobjeda Bordeauxa
Foto: EPA

Od dva francuska predstavnika u polufinale Lige prvaka prošao je Lyon. Lavovi su večerašnju utakmicu dočekali sa dva gola prednosti iz prvog susreta 3:1. Premda je Bordeaux bio bolji većinu utakmice i zasluženo pobijedio Lyon 1:0, Žirodinci su se ipak oprostili od Lige prvaka.

Lyon je u večerašnju utakmicu ušao sa šarolikim sastavom. Zbog ozljeda utakmicu su propustili Francois Clerc, Anderson, Hartock i važni igrač sredine terena Makoun. Trener Lyona Claude Puel, zbog kartona također nije mogao računati ni na dva napadača Lisandra i Govoua. Za Bordeaux zbog ozljede nisu nastupili Fernando i potencijalni hrvatski reprezentativac Gregory Sertić.

Trener gostiju tako je u vrh napada postavio Gomisa, a mjesto kreatora igre zauzeo je Källström, dok je Miralem Pjanić svoju priliku čekao na klupi. Prvu priliku na utakmici imali su gosti u devetoj minuti. Iz slobodnog udarca pokušao je Bastos, ali njegov udarac odlazi izvan okvira gola. Premda su imali dva gola prednosti iz prvog susreta, igrači Lyona vrlo su motivirano krenuli u utakmicu. Nakon kornera u 13. minuti u dobroj prilici našao se Gomis, ali njegov udarac glavom odlazi iznad gola.

Bordeaux je prvu priliku na utakmici imao u 18. minuti. Nakon slobodnog udarca pred golom Lyona dobro je skočio Yoann Gourcuff, ali njegov udarac glavom odlazi pored gostujućeg gola. Domaćini su ponovno zaprijetili preko Wendela, koji se izborio za udarac u petercu gostiju, ali njegov pokušaj blokirao je Boumsong. U 32. minuti iz daljine je pokušao Jaroslav Plašil, međutim, veznjak Bordeauxa puca neprecizno.

Najbliže pogotku domaćini su bili dvije minute prije kraja prvog poluvremena. Topovski je iz daljine pucao Alou Diarra, ali njegov siloviti udarac pogađa prečku gostujućeg gola. Međutim, dvije minute nakon toga Bordeaux je došao do vodstva. Vrlo lijepu akciju domaćina na najbolji mogući način završio je Marouane Chamakh, asistent kod pogotka bio je Plašil. Napadač Bordeauxa dobro je pratio akciju svojih suigrača i odlično reagirao na ubačenu loptu svladavši Llorisa, za veliko slavlje na stadionu Stade Chaban Delmas.

U nastavku utakmice ponovno je iz daljine pucao Bastos, ali njegov udarac po zemlji odlazi pored desne vratnice Carrassovog gola. Prvu zamjenu na utakmici trener Lyona napravio je u 65. minuti. Igru je napustio robusni napadač Gomis, a umjesto njega na teren je ušao Miralem Pjanić. Tom izmjenom Puel se odlučio na čuvanje rezultata, jer je Lyon praktički igrao bez klasičnog napadača.

Drugo poluvrijeme donijelo je dosta isprekidanu igru s obje strane. Igra se odvijala uglavnom na sredini terena, a sve kombinacije neuspješno su završavale već u ranoj fazi napada. U takvoj utakmici i jedni i drugi pokušavali su nešto napraviti dugim loptama i udarcima iz daljine. Veliku priliku za povećanja vodstva domaćini su imali deset minuta prije kraja utakmice. Na ubačenu loptu iz kornera dobro je utrčao Ludovic Sane, međutim, glavom puca neprecizno i ne dolazi do promjene rezultata.

Još jednu odličnu priliku domaćini su propustili pri kraju utakmice. Silovito je glavom u 86. minuti pucao Wendel, ali efektnom paradom vratar Lyona odbija loptu u korner. Trener Bordeauxa Laurent Blanc, može biti zadovoljan pobjedom svoje momčadi, ali ujedno može žaliti za propuštenim prilikama pri kraju utakmice. Iako su večeras izgubili, zahvaljujući rezultatu iz prve utakmice, igrači Lyona plasirali su se u polufinale Lige prvaka.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale

Lyon3:1Bordeaux
Bayern2:1Manchester United
Arsenal2:2Barcelona
Inter1:0CSKA Moskva
CSKA Moskva0:1Inter
Barcelona4:1Arsenal
Bordeaux1:0Lyon
Manchester United3:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!