Liga prvaka - završnica, četvrtfinale, 30.03.2010, 20:45 h
Lyon
Lyon 3:1 Bordeaux
Bordeaux

Lavovi bliži polufinalu

Vedran Babić • utorak, 30.03.2010.
Lavovi bliži polufinalu
Foto: EPA

Poslije prvih 90 minuta francuskog okršaja u četvrtfinalu Lige prvaka bliži prolazu je Lyon koji je na svom Gerlandu s 3:1 bio bolji od Bordeauxa. Domaćini su se pokazali kao bolji realizatori za razliku od gostiju koje sada očekuje teška zadaća u uzvratu.

Prva runda francuskog derbija opravdala je očekivanja. 90 minuta velike trke i borbe upotpunjene s četiri pogotka zasigurno su zadovoljili nogometne sladokusce diljem svijeta.

Uzbudljivo prvo poluvrijeme otvoreno je pogotkom već u desetoj minuti. Branič Bordeauxa Ciani loše je reagirao na jednu "svijeću", a lopta se odbila do Bodmera čiji je udarac prema golu usmjerio Lisandro Lopez. No, radost domaćih navijača nije trajala dugo. Samo četiri minute kasnije Chamakh je zabio vrijedan gostujući pogodak za svoju momčad nakon što je Gourcuff napravio najveći dio posla.

Desetak minuta poslije i jedni i drugi su propustili lijepu priliku za vodstvo. Prvo je Carrasso sjajno ukrotio udarac domaćeg napadača Delgada, a u sljedećem napadu na suprotnoj strani istaknuo se francuski reprezentativni vratar Lloris obranivši pokušaj Wendela. U 29. minuti blizu drugog pogotka bio je i Chamakh, a onda je u 31. Lyon ponovno poveo.

Opet je pogotku kumovala pogreška Bordeauxove obrane, točnije Tremoulinasa, kojeg je Pjanićeva lopta preskočila i doskakutala do Bastosa koji je u maniri pravog strijelca pogodio mrežu Carrassoa za 2:1.

Drugo poluvrijeme bilo je znatno siromašnije od prvog. Prva ozbiljnija situacija dogodila se u 61. minuti kada je Lloris fantastičnom refleksnom obranom spriječio novo izjednačenje poslije Chamakhovog udarca iz neposredne blizine. U tim trenucima Bordeaux je imao inicijativu i u 70. je minuti bio još bliže pogotku. Wendel je snažno tukao po lopti, no ona je odsjela na gredi i rezultat je ostao nepromijenjen.

I onda, pomalo neočekivano, Lavovi su dobili priliku povećati vodstvo uoči uzvrata udarcem s 11 metara. Lyonov branič Cissokho pogodio je loptom gostujućeg "kolegu" Chalmea u lakat, a sudac je pokazao na bijelu točku. Poslije utakmice će se zasigurno diskutirati o tome da li je to bio prestrogo dosuđen jedanaesterac, no vremena za to na travnjaku nije bilo. Loptu je u ruke uzeo strijelac prvog pogotka Lisandro i nisko po sredini vratiju zabio za 3:1.

Do kraja utakmice Bordeaux je mogao doživjeti rezultatsku katastrofu, ali je pukom srećom ostao na tri primljena pogotka. Prvo je Govou bio zamalo neprecizan nakon ubačaja raspoloženog Cissokhoa, da bi u 90. minuti udarac Makouna s gol - linije očistio Tremoulinas. Na kraju spomenimo kako Dejan Lovren nije bio u sastavu Lyona.

Iako Lyon ima dva gola prednosti uoči uzvrata, Bordeaux u džepu ima vrijedan gol u gostima i još uvijek je sve otvoreno glede ukupnog pobjednika. Važno je spomenuti i kako će Lisandro zbog suspenzije propustiti uzvrat i nema dileme kako nas očekuje novih 90 minuta uzbuđenja na Chaban - Delmasu.

Liga prvaka - završnica

četvrtfinale

Lyon3:1Bordeaux
Bayern2:1Manchester United
Arsenal2:2Barcelona
Inter1:0CSKA Moskva
CSKA Moskva0:1Inter
Barcelona4:1Arsenal
Bordeaux1:0Lyon
Manchester United3:2Bayern

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!