Nogomet

Kako su igrali: Nadahnuto kao u HNL-u

Borna Rupnik • četvrtak, 01.10.2009.
Kako su igrali: Nadahnuto kao u HNL-u

Dinamo je iz Temišvara donio tri vrijedna boda, uz isto toliko lopti u mreži domaćina. Zato na račun nogometaša u zlatnim dresovima prvo idu čestitke, zatim komplimenti, a ovoga je puta manje propuste sakrio rezultat, isto kao što zna sakriti pozitivne elemente nakon poraza. Najvažniji je povratak samopouzdanja i vjere u maksimirsku svlačionicu, pojedinačne su kvalitete ionako više ili manje poznate...

Filip Lončarić: Mladi je čuvar mreže iskoristio dobivenu priliku. Izvlačio je svoje suigrače sjajnim refleksima kada je najviše trebalo i ulijevao sigurnost u ponekim pogreškama sklonoj obrambenoj liniji. Posebno mu pamtimo obranu Bucurovog pokušaja u situaciji jedan-na-jedan.

Etto: Odradio je velik dio posla, ali je u središte pozornosti prije svega dospio nakon Badeljevog udarca za 1:0, koji je upravo njega okrznuo na putu prema Timisoarinoj mreži. Neumorno se kretao i prema naprijed i prema natrag, kako i pristoji pravom desnom beku.

Dejan Lovren: Bilo je nesigurnosti u Lovrenovoj igri, pogotovo u prvom dijelu, ali s vremenom je postajao sve smireniji i sve rutiniranije rješavao problematične situacije.

Robert Kovač: Iskustvom je nadoknadio izostanak brzine i pokrio nekoliko manjih grešaka. Spasio je Modre u jednoj od ključnih situacija iz prvog dijela. Njegovo ravnanje posljednjim Dinamovim redom bilo je sasvim dovoljno da anulira većinu pokušaja domaćeg sastava.

Leandro Cufre: (do 60. minute) Argentinac je odigrao jednu od sada već uobičajenih solidnih utakmica na lijevoj strani, uz rijetko ispadanje iz sustava. Najveća pohvala njegovoj igri svakako je činjenica da se ta pozicija više uopće ne spominje kao slabost, a kamoli kritično mjesto Dinamove postave.

Tomislav Barbarić: (od 60. minute) Utrčao je na teren u trenucima kada je Dinamo počeo čuvati rezultat i mogao se istaknuti tek nekom većom pogreškom, što nije učinio. Nove europske minute bit će mu od velike koristi.

Pedro Morales: (do 83. minute) Ulogu dirigenta ovoga je puta prepustio Sammiru. Čileanac nije bio na svojoj vrhunskoj razini iz HNL-a, ali nije ni podbacio. Njegovi prekidi često nisu pronalazili cilj, promašio je i jednu vrlo izglednu priliku, ali većinu je toga prebrisao mirnom završnicom pri trećem pogotku.

Adrian Calello: (od 83. minute) Sedam minuta bilo mu je dostatno za lakše rastrčavanje u odlučenoj utakmici.

Milan Badelj: Mladi se dinamovac prometnuo u junaka susreta. Upisao je pogodak i asistenciju, a prolaznu bi ocjenu zaslužio i da je samo stajao na dvadesetak metara i pucao prema vratima Timisoare. To je danas činio odlično, a izvrsno se uklopio i u brojne druge akcije Zagrepčana.

Ivica Vrdoljak: Bio je tipično marljiv u sredini. Pretrčao je koliko treba. Prema naprijed nije donio prevagu neovisno o dosta prostora koje su Rumunji ostavili na sredini, no ovoga je puta imao dovoljno raspoloženih suigrača pa se nedostatak njegovog doprinosa nije osjetio.

Sammir: Pamtit će igrači Timisoare neke njegove prolaske, a svoj je vrlo dobar nastup stigao okruniti i pogotkom za 2:0. Vidjelo ga se i punom trku. Tijekom velikog dijela utakmice preuzeo je kormilo u svoje ruke.

Ilija Sivonjić: (do 74. minute) Sjajno je Ilija Sivonjić otvorio utakmicu, stvorivši nered u obrambenim redovima rumunjskog predstavnika pri prvom Dinamovom pogotku. Mogao se i sam upisati u strijelce, a kasnije se malo primirio. Međutim, bio je aktivniji od napadačkog kolege.

Dimitrios Papadopoulos: (od 74. minute) Nije često imao loptu u nogama jer je u zadnjih petnaestak minuta ostao izoliran na protivničkoj polovici. Jedinu je priliku upropastio - nesebičnošću.

Mario Mandžukić: Dinamo je došao do jedne velike, važne pobjede, a Marija Mandžukića gotovo se nije ni spominjalo. To je neočekivan rasplet događaja, no možda i povratak "usluge" za utakmice u kojima suigrači nisu pratili Mandžukićevo htijenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!