Nogomet

"Treba nam vremena i manje pritiska"

Antonija Pavlić • četvrtak, 01.10.2009.
"Treba nam vremena i manje pritiska"
Foto: Kristijan Komarica

Još jedno novo lice prezentirao je Dinamo u 2. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka protiv Timisoare, te tako definitivno potvrdio svoju ovogodišnju "misterioznu" formu...

Uvjerljiva gostujuća pobjeda Dinama nad Timişoarom iznenadila je mnoge, no ne i Krunu Jurčića. Trener Modrih u Rumunjskoj je na teren izveo izrazito ofenzivnu momčad, a to mu se na koncu i isplatilo.

"Dinamo ima igrače koji puno bolje funkcioniraju u takvom, ofenzivnom sustavu. Sammiru primjerice najbolje odgovara centralna pozicija, danas je veoma kvalitetno odigrao i Sivonjić, a Badelj je od mog dolaska pružio daleko najbolju partiju", rekao je pred kamerama HTV-a Jurčić.

"Čestitao bih igračima, odigrali su izvanrednu utakmicu. U pripremi sam tražio da preslikaju igru protiv Anderlechta, ali da to i konkretiziraju, postignu više zgoditaka."

Važna, uvjerljiva pobjeda, pokazala je još jednom kako Dinamo najbolje igra bez pritiska. "Ovakva nam igra pokazuje da smo na pravom putu i daje nam poticaj za daljnji rad. Sada moramo samo nastaviti napredovati i igrati bez imperativa."

Ipak..."Treba nam vremena da uhvatimo konstantu; za napredak je potreban svakako težak rad, no bitno je da pokazujemo kako znamo igrati pravi, brzi i kvalitetan europski nogomet. Konstantnost će doći sama od sebe."

Zbog problema s ozljedama izašli su Cufre i Morales? "Situacija s Cufreom i Moralesom nije ozbiljnija; Cufre je imao grčeve, a Morales osjetio lakše zatezanje."

Malu sjenu na Dinamovu pobjedu bacilo je ponovno sramotno ponašanje i sramoćenje Bad Blue Boysa. "Žao mi je što takvim stvarima bacamo ružnu sliku na Hrvatsku kao državu i simpatičan narod."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!