Europska liga - Skupina A, 2. kolo, 01.10.2009, 21:05 h
Anderlecht
Anderlecht 1:1 Ajax
Ajax

Vatrena završnica

Borna Rupnik • petak, 02.10.2009.
Vatrena završnica
Foto: EPA

U drugoj utakmici drugog kola skupine A Anderlecht i Ajax podijelili su bodove. Golova nije bilo sve do vrlo neizvjesne završnice, a konačan rezultat ide u prilog i zagrebačkom Dinamu...

Dinamova pobjeda u Temišvaru vratila je hrvatskog predstavnika u igru za prolaz dalje, a na ruku im ide i remi u Bruxellesu. Anderlecht i Ajax odigrali su 1:1, što znači da su Zagrepčani trenutačno drugi na ljestvici - bod iza Belgijaca i bod ispred Nizozemaca.

Gosti su bolje otvorili utakmicu, ali nikako nisu uspijevali uputiti završni udarac. Anderlecht se po potrebi branio i s gol-crte, a dobrim se obranama isticao Silvio Proto. U promašajima Ajaxovih nogometaša prednjačio je Luis Suarez.

Kada je Anderlecht konačno probudio svoje napadačke ambicije, Jelle van Damme nije uspio zatresti mrežu svog bivšeg kluba. Vodeći je pogodak naposljetku postigao Dennis Rommedahl, Ajaxov Danac, u 72. minuti, odnosno nepunih petnaestak minuta po ulasku u igru.

Osam minuta prije kraja Jelle van Damme je nakon sukoba s Demyjem de Zeeuwom poslan na prijevremeno tuširanje te se činilo da će "Kopljanici" kući pjevajući, no pokazalo se i da Anderlecht ima učinkovitog džokera s klupe.

Jonathanu Legearu trebalo je samo tri minute igre s desetoricom da natrči na odbijenu loptu u Ajaxovom šesnaestercu - Lukaku je sjajno pokušao škaricama - i pošalje je pod prečku za konačnih 1:1.

U trećem kolu Dinamo putuje u Amsterdam, a Anderlecht gostuje u Temišvaru.

Europska liga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Anderlecht1:1Ajax
Temišvar0:3Dinamo
1Anderlecht 69:4+511
2Ajax 68:6+211
3Dinamo 66:8-26
4Temišvar 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!