Nogomet

Kako su igrali: Dinamo

Borna Rupnik • srijeda, 24.03.2010.
Kako su igrali: Dinamo
Foto: Kristijan Komarica

Gosti iz Splita na Maksimiru su uredno zaustavili sve ofenzivne kvalitete i namjere Dinamovih igrača, stoga nogometaši u plavim dresovima i nisu zaslužili puno pohvala...

Tomislav Butina: Svoj je doprinos u prilično besposlenom derbiju dao jednom u prvom i jednom u drugom dijelu, zaustavivši udarce Anasa Sharbinija (teži zadatak) i Marina Tomasova (lakši zadatak).

Luis Ibanez: Osim što će sanjati Marina Tomasova, Argentinac će žaliti za posljednjom prilikom na utakmici, kada mu je loptu iz rašlji izvadio Danijel Subašić. Prije toga je podbacio prema naprijed, kao i njegov brazilski kolega s druge strane terena.

Robert Kovač: U nekoliko je navrata iskusni stoper pravovremenim intervencijama zaustavio Hajdukove napade koji su mogli postati itekako opasni i bio je jedan od najboljih igrača u modrom dresu.

Tomislav Barbarić: Malo nesigurniji od dvojice Dinamovih stopera, no bez veće pogreške. S obzirom da se plava obrana nije puno bavila brojnim splitskim napadačima, imao je vremena posjećivati protivnički šesnaesterac, u kojem je propustio dvije-tri poluprilike.

Etto: Ni na desnoj strani nije bilo probojnosti, a ako se Etto poželio što bolje predstaviti inozemnim skautima - to mu nije pošlo za rukom.

Pedro Morales: (do 46. minute) Ni kao prvi strijelac i kao najkorisniji igrač lige nije imao rješenja za Hajdukov blok u prvom dijelu. Izveo je nekoliko prekida, nekoliko puta pokušao stvoriti višak igrača i to je uglavnom bilo - to. Nije iznenađenje što je ostao u svlačionici.

Ivan Tomečak: (od 46. minute) Mladi je Dinamov igrač unio malo izravnosti i okomitih utrčavanja pred Hajdukova vrata, no i on se brzo izgubio u gustom bijelom zidu.

Ivica Vrdoljak: (do 82. minute) Neočekivano ofenzivan u početku, no to nije donijelo puno dobroga Dinamu, a kasnije je uredno odradio svoj trkački učinak i nije ga se mnogo primjećivalo na terenu.

Domagoj Antolić: (od 82. minute) Nije imao vremena ostaviti opipljiviji dojam.

Milan Badelj: Iako mu je trud neupitan, odigrao je ispod očekivanja. Nije ga bilo u napadu, pogotovo u prvih 45 minuta, a kada se u nastavku ohrabrio, skupio je tek poteze koji će se brzo zaboraviti.

Sammir: Odradio je dosta nevidljivog posla i uzimao lopte, uglavnom bio precizan u dodavanjima, ali i on se uklapa u konstataciju da je sve to bilo nedovoljno konkretno.

Miroslav Slepička: (do 66. minute) Imao je Čeh dobrih poteza, ulazio je u prilike, ali je nedostajala realizacija. Udarac iz 16. minute bio je preblag za splitskog čuvara mreže.

Karlo Primorac: (od 66. minute) Pripremio je jednu gužvu pred Subašićem odmah po ulasku na teren i potom se neuspješno pokušavao hrvati s Hajdukovom obranom.

Mario Mandžukić: Nepotrebna nervoza, sitne provokacije i prekršaji zbog kojih je bilo samo pitanje vremena kada će mu sudac pokazati karton zasjenili su ono vrlo malo pozitivnoga što je prva zvijezda Dinama pokazala, a ujedno je i promašio jednu od najboljih prilika na susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 20:12
    A di je članak: Kako su igrali; Šibenik?
    Obrisan korisnik