Nogomet

Kako su igrali: Hajduk

Bernard Jurišić • srijeda, 24.03.2010.
Kako su igrali: Hajduk
Foto: Kristijan Komarica

Nogometaši Hajduka u Maksimiru su ostvarili ono po što su došli. Nisu primili gol i u Poljud su prebacili odluku o finalisti ovogodišnjeg Hrvatskog kupa. Jurica Buljat još je jednom pokazao koliko je opasan po svoju momčad, a Anas Sharbini još jednom odigrao razočaravajuće...

Danijel Subašić: Vrlo siguran u svim situacijama, u lijevao je sigurnost svom zadnjem redu. Na dvije teške lopte je odlično reagirao, Slepičkin udarac u 15. minuti i Ibanezov slobodan udarac u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Jurica Buljat: Ako se na nešto može računati u najvećem derbiju, onda je to "trenutak genijalnosti" Jurice Buljata. Do 75. minute igrao je gotovo bez greške, a onda s dvije gluposti u pet minuta još jednom ostavio svoju momčad na cjedilu. Godine prolaze, Buljat ostaje isti.

Mario Maloča: Mučio se sa Slepičkom u prvom poluvremenu, u drugom ga je puno bolje uštopao. Sve u svemu - dobar.

Boris Pandža: "Uništio" je Mandžukića, potpuno ga je izbacio iz igre, unervozio ga i natjerao na nekoliko grubih "uzvratnih" startova. Završio utakmicu bez kartona, a Mandžukić bez pogotka i bez prave prigode. Ocjenu je lako izvući.

Josip Skoko: Puno dobivenih dvoboja u sredini, svojim je iskustvom kompenzirao trkačku inferiornost u odnosu na Dinamove veznjake. Čvrst i siguran.

Srđan Andrić: Jedan od najboljih na terenu, jako puno je pretrčao, zatvorio, izbacio, smirio. Izašao zbog ozljede ramena u 88. minuti, ali sve do tog trenutka odigrao je - kapetanski.

Goran Rubil: Nesiguran u prvom dijelu, s puno krivih dodavanja, pogrešne predaje nakon koje je Dinamo imao prigodu munjevito napasti. U drugom dijelu sigurniji.

Ivan Strinić: Više se bavio obrambenim, nego napadačkim zadaćama. Jedinim pravim prodorom u 41. minuti stvorio je "zicer" Ibričiću, a obrambene zadaće odradio je bez velikih grešaka.

Marin Tomasov: Pokušavao jest, ali ništa konkretno nije napravio. U nekoliko je situacija imao dobar prvi korak, ali bi brzo zastao ili pogriješio. Nedorečen.

Anas Sharbini: Jedan potez u 65 minuta premalo je za potencijalno jednog od najboljih igrača lige. Dobar udarac u 14. minuti i nakon toga apsolutno ništa. U 61. minuti nonšalantno je reagirao na jednu dobru loptu kojom je mogao izbiti oči u oči s Butinom. Najlošiji od Hajdukovaca.

Senijad Ibričić: Ni "Ibro" se nije naigrao, malo toga je kreirao, nije mogao protiv Dinamove obrane. Promašaj "zicera" u 41. minuti vjerojatno će još neko vrijeme vrtjeti u svojoj glavi, posebno ako Hajduk u uzvratu ne materijalizira maksimirskih 0:0.

Mirko Oremuš (od 65.): Puno je sprintao u svojih 25 minuta, ali uglavnom u prazan prostor i bez lopte. Bez učinka.

Marin Ljubičić (od 88.): Bez učinka.

Ante Vukušić (od 90.): Bez učinka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 20:11
    A di je članak; Kako su igrali: Varteks?
    Obrisan korisnik
  • Dalmatinac8824.03.2010. u 21:48
    Anas je kod prvog udarca ima slobodnog igrača, ja mislin Ibro, a on je puca! Hajduk je moga povesti već na početku
    Dalmatinac88
  • Obrisan korisnik24.03.2010. u 20:54
    Ibricic katastrofa.......sebican i puno izgubljenih baluni......opravdava ga jedino sta to nije njegova prava pozicija
    Obrisan korisnik