Nogomet

Netko će sigurno pogoditi

Tomislav Pacak, Dario Dodić, Vedran Attias • ponedjeljak, 05.07.2010.
Netko će sigurno pogoditi
Foto: EPA

Od samog početka Svjetskog prvenstva očito je da ništa nije očito. Pred nama je prvo polufinale, sigurno imate svojeg favorita, pogledajte što su prognozirali naši novinari…

Nizozemska – Urugvaj, 20.30

Tomislav Pacak (dosadašnji učinak 10-9): Urugvaj i Nizozemska na sličan su način došli do polufinala – bez poraza, uz obrambeno čvrstu i organiziranu igru i dovoljno individualne klase u napadu da padnu protivnik za protivnikom. Nizozemska bi vjerojatno bila blagi favorit i bez suspenzija i ozljeda u redovima Urugvaja, a ovako će Južnoamerikanci – usprkos zaista kvalitetnoj defanzivnoj igri – teško još jednom razveseliti svoje sunarodnjake. Nije problem samo izostanak efikasnog Suareza, ni njegove eventualne zamjene Lodeira, već i Fucilea, možda i najboljeg lijevog beka na prvenstvu. A lijevi bek morat će paziti na - Arjena Robbena. Nizozemci ne smiju olako shvatiti Urugvaj, ali perfektan učinak Berta van Marwijka u službenim utakmicama sugerira da kod njega nema ”olako”, a posebno neće biti u polufinalu Svjetskog prvenstva. Pred ovom nizozemskom generacijom je jedinstvena prilika koju moraju i koju će iskoristiti, a možda pritom čak i konačno odigraju dojmljivu partiju vrijednu visokog renomea nizozemskog nogometa.

Prognoza: Prolaz Nizozemske

Dario Dodić (dosadašnji učinak 10-9): Da je Urugvaj kompletan pred polufinalnu utakmicu s Nizozemskom ne bih dvojio niti sekunde oko toga tko će prvi zakoračiti u finale Svjetskog prvenstva. Ovako, nisam baš siguran. Da se iščitati iz mojih riječi da za razliku od mojih kolega nisam u potpunosti sklon Nizozemskoj. Zašto? Nisu me niti u jednom trenutku impresionirali svojom igrom. Urugvajci su me, pak, razočarali protiv Francuske i otad sam ih malo gurnuo u drugi plan, iako to svojim prikazanim igrama i nisu baš zaslužili. Tu je i impresivna statistika Van Marwijka, izostanak Suareza i Fucilea, ali nadam se i vjerujem da će nekim svojim potezom ovu utakmicu riješiti Forlan ili ludi Abreu, za finale predstavnika dvaju najnogometnijih kontinenata. Ako ništa, završit ću s 50-postotnim učinkom.

Prognoza: Prolaz Urugvaja

Vedran Attias (dosadašnji učinak 12-7): Imam nekoliko razloga zašto sam se ovdje odlučio za prolaz Nizozemske. Znam sve one priče kako se radi o polufinalu, jednoj utakmici u kojoj svatko može dobiti i proći dalje i sve slične fraze koje, mora se priznati, drže vodu, no svejedno u finale će – Nizozemska. Prvo, za Urugvaj neće igrati Luis Suarez koji je sigurno drugi po važnosti u Urugvaju, a možda i najvažniji te će njegov izostanak biti nemoguće nadoknaditi. Drugo, također zbog kartona neće igrati Jorge Fucile, a zbog ozljede vjerojatno niti Diego Lugano dok umjesto Suareza sigurno zbog ozljede stopala ne može zaigrati mladi Lodeiro. Kada se sve zbroji, mislim da su to sve skupa izostanci koji će presuditi na stranu Nizozemske. Treće, s time da tu doslovno mislim kako je to tek treće po važnosti – Nizozemska je bolja momčad. Nepotrebno je uopće nabrajati nizozemske igrače i, iako će sigurno biti teško, Nizozemska ide u finale; i za taj uspjeh im neće trebati više od 90 minuta.

Prognoza: Prolaz Nizozemske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.07.2010. u 09:30
    Da je neko drugo prvenstvo,a ne ovo,potpisa bih 100%.Ovako,na ovom prvenstvu su ipak pokazali da su neke uobičajene razmirice i nesklad u reprezentaciji iza njih.Što ne mora nužno značiti da će pobijediti ovu utakmicu,pogotovo ako Urugvaj da prvi gol,i to u drugom poluvremenu,jer bez obzira na... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • cameosis06.07.2010. u 08:57
    nizozemska sigurno nije bolja *momčad*, to su gluposti -- nikad nisu bili poznati za visok stupanj momčadskog duha. i zato urugvaj glatko ide dalje.
    cameosis
  • The_Killer_000706.07.2010. u 00:02
    Abreu - loco rješava utakmicu
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik05.07.2010. u 23:46
    Nizozemska prvak bez ikakve sumnje.
    Obrisan korisnik