Nogomet

Tron pripada Španjolskoj

Branimir Korać, Marin Vuković, Vedran Attias • nedjelja, 11.07.2010.
Tron pripada Španjolskoj
Foto: EPA

Posljednja prognoza trojice Sportnetovih novinara jednoglasno poručuje: na krov svijeta večeras se uspinju Španjolci...

Marin Vuković (dosadašnji omjer 16-6): Kako to i priliči velikom finalu Svjetskog prvenstva, završni ogled donosi i popriličan prognozerski izazov. Ishod ogleda Nizozemske i Španjolske doista nije lako prognozirati, a na prvi pogled nema ni očitog favorita. Kako nije upitno može li Španjolska nametnuti svoj stil igre, jer ona to može učiniti protiv bilo kojeg protivnika, najvažnije je pitanje može li Nizozemska pronaći efikasan "protuotrov". Uspiju li u tome, u džepu imaju ključ pobjede nad Španjolskom, u suprotnom - teško je igrati bez lopte. Na temelju dosad prikazane igre, ali i nešto veće koncentracije vrhunskih igrača, blagu ću prednost ipak dati europskim prvacima i prognozirati da će nakon europskog uzeti i svjetski naslov.

Prognoza: pobjeda Španjolske

Vedran Attias (dosadašnji učinak 13-7): Iako u finalu Svjetskog prvenstva nema favorita, barem ne izrazitog, mislim kako će danas Španjolska lako doći do prvog naslova prvaka svijeta. Zašto? Jednostavno su bolji. Nizozemci kod Marwijka igraju vrlo dobru obranu, na neki način uvijek zabiju gol ili čak uglavnom dva, u Južnoafričkoj Republici,obzirom na povijest, igraju kao kod kuće, Sneijder sve drži pod kontrolom, Kuyt pokriva, a Robben (više) i Van Persie (manje) solo akcijama donose pobjede, no Španjolska igra ljepši nogomet, igra najljepši nogomet i zaslužuje biti prva. Del Bosque je igru bazirao na igračima Barcelone i rekao im ”radite što radite u klubu”, dodao im Ramosa i Alonsa i Španjolska igra drukčije od ostalih. Uglavnom sam dosad prognozirao hoće li utakmica završiti nakon 90 minuta pa ću i za finale napraviti isto – hoće; Villa na početku drugog poluvremena zabija za 1:0, a Torres u zadnjih deset stavlja točku na ”i”.

Prognoza: pobjeda Španjolske

Branimir Korać (dosadašnji omjer 13-9): Veliko finale i napokon posljednja prognoza ovog Svjetskog prvenstva. Još prije početka SP-a Španjolska je bila moj glavni favorit za osvajanje naslova prvaka i tako će i ostati. Nizozemska je u finalu, na ovakvom natjecanju ne može se za nikog reći da je do finala dogurao nezasluženo, ali moram priznati da je bilo reprezentacija koje su igrale bolje i više bi zaslužile dolazak u borbu za naslov. Španjolska je imala dosta teži put od Nizozemske, uspješno je preskočila sve prepreke, igrala je bolji nogomet, više je pokazala, ima bolje pojedince i ova generacija zna kako se osvajaju naslovi. Nizozemska obrana mi baš ne ulijeva previše sigurnost, kao simpatizeru Atletica itekako su mi poznati Heitingini kiksevi, a u finalu će on i Mathijsen biti na velikom iskušenju. Španjolska će stvoriti uobičajen broj prilika i vjerujem kako će barem jednom postići pogodak i kako bi to moglo biti dovoljno.

Prognoza: pobjeda Španjolske

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 21:19
    Kad sad razmislim ( poslije prvog poluvremena) više ne želim da ijedna ekipa podigne pehar. Krvožedni startovi s obje strane (gdje istina oranje dosta prednjači) i nedostatak nogometa zbog manjka rizika isto tako s obje strane...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.07.2010. u 18:18
    Španjolska je imala dosta teži put do finala od Nizozemska??? Pa koja je to reprezentacija jača od Brazila ??? A u zadnje dvije tekme protiv Portugala (gol iz zaleđa) i protiv Njemačke (crveni karton Ramosu i eventualni penal ili slobodnjak na rubu 16) prošlii su zahvaljujuči strahotnim pogreškama... [više na forumu]
    Obrisan korisnik