Nogomet

Crottenham u Bremenu, Barca na popravnom

Borna Rupnik • utorak, 14.09.2010.
Crottenham u Bremenu, Barca na popravnom
Foto: EPA

U utorak navečer otvara se nova sezona Lige prvaka. Prvi dan grupne faze nudi nekoliko zanimljivih dvoboja, uključujući i debi hrvatski obojanog Tottenhama...

Skupina A

U jednoj od najzanimljivijih skupina ovosezonskog izdanja elitnog europskog natjecanja prve se utakmice igraju u Nizozemskoj i Njemačkoj. Branitelj naslova prvaka Europe, milanski Inter - s Rafaelom Benitezom - na klupi gostuje kod Twentea. Talijane u Enschedeu smatraju velikim favoritom. "Inter je međunarodna velesila, a Twente nije velesila čak ni u Nizozemskoj", pišu tamošnji mediji, ali mladi branič Wout Brama upozorava: "Kao prvaci moramo se iskazati. Bit će nam teško, ali kod kuće uvijek stvorimo neke šanse".

Hrvatskoj će javnosti itekako zanimljiv biti okršaj u Bremenu. Luka Modrić mogao bi biti spreman već za taj susret, najavili su engleski mediji, a tu su i Niko Kranjčar, Vedran Ćorluka i Stipe Pletikosa. S druge strane, Nijemcima nedostaje prvi stoperski par Per Mertesacker - Naldo, neće vjerojatno biti ni napadača Claudija Pizarra, no osokoljeni su subotnjim remijem kod Bayerna.

Skupina B

U skupini B ističe se susret Lyona i Schalkea, institucija europskog nogometa koje su prvoligašku sezonu otvorile ispod očekivanja. I jedni i drugi imaju nova lica u sastavu te se pokušavaju što prije uigrati, a međusobni obračun umnogome bi im mogao usmjeriti sudbinu u Ligi prvaka, u kojoj će tražiti i popravak domaćeg dojma.

"Njemačke su momčadi uvijek čvrste i napadački snažne", ističe novopridošli Lyonov napadač Jimmy Briand dok Schalkeov vratar i suigrač hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića Manuel Neuer ističe: "Lyon je ovdje favorit. Mi ne igramo dobro, ali pokazujemo znakove napretka". U drugom susretu Benfica će na svom terenu ugostiti izraelskog predstavnika, Hapoel iz Tel Aviva, ekipu koja je na putu do skupine B izbacila Željezničar, Aktobe i Red Bull iz Salzburga.

Skupina C

Prvo kolo skupine C odmah donosi i "otočki derbi" engleskog i škotskog predstavnika. Na Old Trafford stižu Glasgow Rangersi, lišeni usluga našeg Nikice Jelavića, no neustrašivi Škoti vjeruju da mogu iznenaditi. "Bit će to dobra utakmica", kaže iskusni, 40-godišnji David Weir. "Pokušat ćemo igrati kao i inače, ali utakmice protiv Škota uvijek su ponešto drukčije", najavljuje Unitedov branič Gary Neville.

Bursaspor je svoje navijače prošle sezone oduševio osvajanjem naslova prvaka Turske, a nastup u Ligi prvaka zaslužena im je nagrada. Svaka će utakmica u Bursi biti veliko slavlje i spektakl, a prva na redu je španjolska Valencia. U svom debitantskom nastupu Turci priznaju Šišmišima da su na papiru bolji, ali - "ne pobjeđuju favoriti svaki put", izjavio je domaći trener Ertugrul Saglam.

Skupina D

Barcelonu je ovoga vikenda u Primeri šokirao Hercules te se nogometaši Josepa Guardiole na zacrtanu stazu moraju vratiti protiv grčkog Panathinaikosa, koji je ovoga ljeta dosta uložio u pojačanja. No, ni Katalonci nisu štedjeli, a jedna od prinova, ubojiti David Villa, uvjeren je da će Barcelona već u utorak pokazati kako je Hercules bio samo loš dan.

Istovremeno će u Danskoj gostovati ruski prvak Rubin iz Kazana. "Atmosfera je kod nas 'nabrijana'", otkriva domaći veznjak William Kvist, a iako po imenima Danci ne ulijevaju strah u kosti, Rubinov Aleksandar Orehov svjestan je da neće popustiti ni milimetra: "Igraju na zajedništvo i dobri su u napadu".

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Twente2:2Inter
Werder Bremen2:2Tottenham
1Tottenham 618:11+711
2Inter 612:11+110
3Twente 69:11-26
4Werder Bremen 66:12-65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Tonco14.09.2010. u 20:09
    nazalost modric nemoze igrat, a i kranjcar i plete su samo na klupi
    Tonco
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 15:45
    Crottenhamu sve najbolje!! Želimo da prođete dečki... Modriću želim što brži oporavak!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 13:59
    dns zelimo gledati lijep nogomet...a u cevrtak srce kuca za 2 hrvatske svetinje!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 13:21
    to mi je najljepše doba godine,počinje LP!sretno crottenhemu danas.i našim u ligi uefe.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 10:45
    Hrvati pocinju bit prava sila u ligi prvaka
    Obrisan korisnik