Nogomet

Bitka za Valenciju, derbi u Napulju

Sportnet • petak, 04.11.2011.
Bitka za Valenciju, derbi u Napulju
Foto: EPA

Ispred nas su nova nogometna uzbuđenja u europskim ligama, a zanimljivo bi moglo biti u Napulju gdje gostuje Juventus...

Središnje utakmice 11. kola Premier lige odigrat će se u subotu, a većina velikih momčadi igrat će u isto vrijeme. Liverpool nakon autoritativne predstave protiv WBA-a računa na nova tri boda na Anfieldu protiv Swanseaja kako bi se reprezentativna stanka dočekala u miru. United pak pokušava održati korak s gradskim rivalom i pobjeda protiv Sunderlanda imperativ je za Vragove koji će biti bez Younga i Smallinga.

Logično je očekivati i pobjedu Arsenala protiv WBA-a nakon fantastičnog preokreta na Stamford Bridgeu prošlog tjedna. Prilika je to i za Van Persieja da nastavi svoj golgeterski niz nakon što je dobio poštedu u Ligi prvaka. Chelsea je ušao u negativan niz (dva poraza u prvenstvu, remi u Ligi prvaka), a malo tko bi stavio novac na Bluese kod Blackburna kojeg muče još veće brige.

Sedam uzastopnih pobjeda Manchester Cityja svakako nije dobar znak za QPR kojem tek slijede lakše utakmice. Međutim, pitanje je koliko će to biti težak ili lagan zadatak za Mancinijeve trupe budući da su Londončani tvrda domaćinska momčad. Londonski derbi Fulhama i Tottenhama proći će bez Harryja Redknappa koji se oporavlja od operacije.

Susretima 12. kola španjolskog nogometnog prvenstva nastavlja se borba prvenstveno između Real Madrida i Barcelone za vodeće mjesto u Primeri. Derbi kola, a ujedno i gradski derbi odigrat će trećeplasirani Levante i četvrtoplasirana Valencija.

Najugodnije iznenađenje dosadašnjeg dijela prvenstva momčad Levantea u prošlom je kolu porazom od Osasune prekinula svoj odličan niz od sedam utakmica u kojima su osvojili maksimalan broj bodova. S druge strane popularni Šišmiši su na svom terenu s 3:1 bili bolji od Getafea pa zaostaju samo dva boda za domaćinima.

Real Madrid će protiv Osasune tražiti nova tri boda i čekati eventualni kiks Barcelone koja gostuje na stadionu San Mames kod Athletic Bilbaa. Zanimljivo će biti i u susretu između Espanyola i Villarreala dok Ivan Rakitić sa svojom Sevillom gostuje kod Mallorce.

Gostovanje Wolfsburga u Dortmundu, što je vjerojatno i najatraktivnija utakmica njemačkog vikenda, proći će bez hrvatskog napadačkog dvojca Mandžukić - Lakić, zbog prehlade, odnosno ozljede, tako da u konkurenciji od naših ostaje tek Čale, a Magath kod Borussije neće moći računati niti na Hitzlspergera. Wolfsburg će pokušati ispraviti kiks protiv Herthe, a aktualni prvak nastaviti potjeru za Bayernom.

Neizvjestan dvoboj mogao bi se nuditi u Hannoveru, gdje sedmoplasirana momčad dočekuje drugoplasirani Schalke, prvog pratitelja vodećeg Bayerna. Bavarski div, za čiji sastav konkuriraju i Olić i Pranjić, no od Heynckesa ne dobivaju punu minutažu, mora odraditi gostovanje kod jednog od "davljenika", novog prvoligaša Augsburga.

U gužvi iza Bavaraca svoju će priliku tražiti i Werder protiv Jajalovog Kölna, a Mijatovićeva Hertha pokušat će zadati udarac još uvijek iznenađujuće dobroj Borussiji iz Mönchengladbacha. Hamburške muke po rezultatima, uz one zdravstvene naših Petrića i Iličevića, mogle bi se nastaviti u Leverkusenu jer domaćin traži sva tri boda kako bi ostao u borbi sa svojim konkurentima za Europu, pa i sam vrh.

Derbi ovog kola odigrat će se u Napulju, gdje na užareni teren stadiona San Paolo stiže vodeći Juventus. Nogometaši Napolija u prošlom su kolu propustili priliku približiti se Staroj dami i upisali su neočekivani poraz u gostima kod Catanije (2:1), dok je Juventus s 2:1 slavio u derbiju s Interom. Napoli će u ovom dvoboju biti bez usluga ozlijeđenih Britosa, Gargana, Donadela i Aronice, dok Juventus na San Paolo stiže u punom sastavu.

Kiks Juventusa iščekivat će momčadi Udinesea i Lazija, koji za vodećom momčadi zaostaju tek jedan bod, a u ovom kolu nemaju toliko teške zadatke kao Juventus. Udinese kod kuće dočekuje Sienu, jedno od ugodnijih iznenađenja s početka sezone, momčad koja se drži na visokom sedmom mjestu na ljestvici, dok će Lazio na Olimpicu ugostiti Parmu i računa na sva tri boda koja bi mu donijela eventualno preuzimanje prvog mjesta.

Porazu Juventusa nada se i Milan, koji s dva boda zaostatka traži svoj put prema samom vrhu ljestvice. Rossoneri u ovom kolu na San Siru dočekuju Cataniju i nadaju se pobjedi koja bi ih ostavila u igri za vrh, iako će zbog ozljeda izostati Gattuso, Pato i Nesta, kao i operirani Cassano. Inter će nakon uspjeha u Ligi prvaka (2:1 protiv Lillea) pobjedu tražiti i u domaćem prvenstvu, a do bodova će pokušati doći na teškom gostovanju kod solidne momčadi Genoe.

Pred nama je još jedno kolo francuskog prvenstva nakon europskih obaveza koje su imali neki od prvoligaša. Marseille je, primjerice, uspješnom nizu iz domaćih natjecanja dodao bod osvojen na Emiratesu. Buđenje velikana trebalo bi se nastaviti i ovog vikenda jer na Velodrome stiže slabašna momčad Nice.

Još nekoliko momčad s dna ljestvica će u ovom kolu teško do bodova jer gostuju kod momčad iz gornjeg doma. Lyon, pak, ima nezgodan ispit protiv Sochauxa, a mnogo pozornosti privući će i ogled Saint-Etiennea i Montpelliera. Gosti su prvi pratitelj PSG-u, dok su njihovi protivnici unatoč prošlotjednom porazu na Gerlandu i dalje u sredini poretka.

Derbi kola odigrat će Bordeaux i PSG u kasnom nedjeljnom terminu, a za razliku od proteklih sezone ovdje Parižani ulaze kao favoriti. Bordeaux je dosta neuvjerljivo otvorio sezonu, a vodeća momčad Ligue 1 izgleda nezaustavljivo s devet pobjeda u posljednjih deset kola. Istina, jučer su imali i europsku obavezu koju su uspješno odradili, no uz širok igrački kadar mogu se nadati nastavku niza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 10:24
    ili skini sopcast, i gledaj preko streama u HD rezoluciji sve lige
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.11.2011. u 10:52
    pa uzmi si onaj paket sa telefonom maxtv-om i adslom za nekih 200-tinjak kunelića sve skupa
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 22:26
    Ja imam Maxtv ali t-com je nevjerojatno drzak!! Sve sportske kanale (ArenaSport 1, 2, 3, Espn America, Espn Classic, SportKlub 1 i +)koji nešta valjaju su stavili u plus paket koji je jako skup. Od liga petica imam jedino Bundesligu na Eurosportu, a ostalo kako mi se smiluje Arena 1.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 20:52
    amunt valenciaaaaaa... ajmo pojesti ove levate
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2011. u 18:37
    neće, genova je njihov klub, tako da neće izgubit...
    Obrisan korisnik