Nogomet

Ćorluka: "Talijani se boje 2:2? Neka prvo sebe pogledaju"

Iz Poznana:Tomislav Pacak • četvrtak, 14.06.2012.
Ćorluka: "Talijani se boje 2:2? Neka prvo sebe pogledaju"
Foto: Davor Sajko

Nisu nadigrali Balotellija i Pirla, ali su zajedno s ostatkom momčadi u nastavku napravili korekcije i poraz pretvorili u remi za nastavak tradicije nepobjedivosti protiv Italije. Vedran Ćorluka i Luka Modrić su nakon naporne, teške i neizvjesne bitke podijelili svoja razmišljanja s medijima, najavljujući pritom i ogled s najboljom svjetskom selekcijom protekle četiri godine, Španjolskom…

Vedran Ćorluka imao je priličnih problema s čuvanjem Marija Balotellija u prvom dijelu utakmice, a pred novinarima je priznao da zadatak nije bilo lagan:

"Strašan je igrač, očekivali smo da će biti teško kao što je i bilo. U drugom dijelu smo imali pomoć bočnih igrača, pa nam je bilo puno lakše."

I Ćorluka se pridružio velikom kontigentu igrača koji su ključnim potezom utakmice ocijenili Bilićeve rošade u poluvremenu:

"Izbornik je vidio gdje smo imali problema, popunili smo sredinu terena i naravno da poslije Talijanima više nije bilo jednako lako. Mi smo onda uz pomoć publike, koja je stvarno došla u velikom broju - zahvaljujemo im se na tome - došli do izjednačenja, možda smo mogli i pobijediti."

Hrvatsku sada čeka najteži mogući protivnik, europski i svjetski prvak Španjolska. Pobjeda vodi Hrvatsku dalje, dok bi s remijem i porazom mogla i proći i ispasti, ovisno o rezultatu Italije protiv Irske. Respekt kod hrvatskih reprezentativaca, dakako, postoji, ali straha nema:

"Naravno da možemo i protiv Španjolske, zašto ne bi mogli. Ako su Talijani s njima igrali 1:1, i mi smo danas pokazali da možemo isto, da možemo parirati svima i vjerujemo da ćemo proći u četvrtfinale."

Ćorluka je imao duhovit i dobar odgovor kao reakciju na Buffonov strah od mogućeg dogovora Hrvatske i Španjolske na remi od 2:2 koji bi izbacio Talijane, baš kao što su to svojedobno učinili Danska i Švedska: "2:2? Ne znam tko ima probleme u svojoj zemlji oko namještanja utakmica. Trebali bi prvo gledati sebe."

Modrić vjeruje u prolaz dalje

Dirigent igre hrvatske reprezentacije, Luka Modrić, nije uspio ponoviti raskošnu partiju iz utakmice s Irskom, vodio je tešku bitku s odličnim veznjacima Italije na čelu sa sjajnim Pirlom:

"Dva različita poluvremena. U prvom su Talijani bili bolji, mi u drugom, pa kada se sve sagleda –rezultat je realan. Naravno da mi je žao što ih nismo uspjeli pobijediti kada pogledamo igru iz drugog poluvremena s kojom stvarno možemo biti zadovoljni. Šteta je što nismo uspjeli zabiti nekako još jedan pogodak pa da se već večeras plasiramo dalje."

Modrić je više toga napravio u nastavku kada je pomaknut bliže suparničkom golu, dok je ujedno Pirlo i fizički i igrački pao ispod razine iz prvog dijela. Iz nekoliko dobrih prigoda za udarac Luka nije uspio ozbiljno ugroziti Buffona, no pomogao je Hrvatskoj uspostaviti ravnotežu, pa u dobrom dijelu čak i kontrolu zbivanja na travnjaku.

U mixed zoni istaknuo je karakter reprezentacije: "Pokazali smo veliko zajedništvo, pravi mentalitet da se vratimo iz izgubljene pozicije protiv ovako jake Italije. To je zaista pozitivan znak za nas. Idemo dalje, imamo još jednu utakmicu u kojoj trebamo pokazati istu borbenost i isto zajedništvo kao večeras, i možemo izvući pozitivan rezultat. Dobro je vidjeti kako se snalazimo u situaciji kada gubimo."

I Modrić je, naravno, odbacio sve pomisli na namještanje posljednje utakmice od čega strahuju Azzurri:

"Talijani se uvijek nečega boje, iz prošlosti valjda, da im se ne dogodi opet Danska – Švedska. To su gluposti. Mi gledamo sebe, pokušat ćemo pobijediti Španjolsku, pa da ne budemo u nikakvim kombinacijama. Italija je pokazala put u onoj prvoj utakmici, pokazali su da se može igrati s njima. Bili su bolja ekipa i možda su trebali i dobiti Španjolce."

Može li Hrvatska do četvrtfinala? Modrić je bio kratak i jasan:

"Vjerujem da će Hrvatska proći u drugi krug."

EP 2012. - Skupina C

1Španjolska 36:1+57
2Italija 34:2+25
3Hrvatska 34:3+14
4Irska 31:9-80

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 20:54
    2-2
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 14:14
    Neka se talijani ne iznenade ako bude 2-2 ili 3-3 , jer oni bi to sigurno napravili , osobno ne vjerujem u namjestalju jer ona nije nikomu dobroga donijela to talijani najbolje znaju.
    Obrisan korisnik
  • danchy15.06.2012. u 13:17
    može Trapa navijat za Italiju, al vjerujem da dečki na terenu ne žele kući otići bez ijednog osvojenog boda i da će grist u toj tekmi
    danchy
  • danchy15.06.2012. u 13:13
    2-2
    danchy
  • Obrisan korisnik15.06.2012. u 12:41
    Majstore, nabio si sam sebe. Kak ćeš navijat za Hrvatsku ako uopće nećeš gledati "šamaranje naše reprezentacije"? A ako nemaš potrebu likovati nad porazom Hrvatske, odnosno nad svojom uspješnom prognozom poraza Hrvatske, čemu onda uopće post na koji sam... [više na forumu]
    Obrisan korisnik