Rukomet

Sportnetova prognoza: Arslanagić uz Hrvatsku favorizira Dansku, Švedska bi mogla do medalje

Sportnet • nedjelja, 22.01.2017.
Sportnetova prognoza: Arslanagić uz Hrvatsku favorizira Dansku, Švedska bi mogla do medalje

Zanimanje sportske javnosti od 11. do 29. siječnja seli prema Francuskoj i 25. Svjetskom rukometnom prvenstvu. Sportnet vam svakodnevno donosi prognoze i razmišljanja brojnih rukometaša, rukometašica i trenera, a nakon Jelene Grubišić slijedi još jedno poznato ime, sada već "umirovljena" Maida Arslanagić...

Maida Arslanagić ima iza sebe bogatu karijeru, a s igranjem je završila u ljeto 2014. godine nakon čega se posvetila radu u struci, naime završila je sportski menadžment i marketing. Danas radi u Ciboni, ali i dalje je glavom u rukometu.

Vrhunski rukomet igrala je u Hrvatskoj, Španjolskoj, Danskoj i Francuskoj, dugo je bila članica hrvatske reprezentacije, a s 30 godina odlučila je završiti igračku karijeru i okrenuti novu stranicu.

Hrvatska - Egipat (20:45)
Pobjeda Hrvatske

Ne treba nikoga podcijeniti, ali mi smo puno kvalitetnija momčad od Egipta. Trebamo paziti da nas ne iznenade s nekom divljom obranom koja lako zbuni protivnika. Uz maksimalno ozbiljan pristup i raspoloženog Duvnjaka očekujem da ćemo bez većih problema pobijediti ovu utakmicu.

Bjelorusija - Švedska (16:00)
Pobjeda Švedske

Ne bi trebalo biti tu nekih iznenađenja. Švedska je sigurno favorit. Igraju jako dobro ovo Prvenstvo, čak i po statistikama prednjače. Po učinkovitosti napada na prvom su mjestu sa 162 gola, a odmah su iza Njemačke po učinkovitosti obrane (111). Mislim da će oni biti pravo iznenađenje ovog SP-a i ako budu imali snage izdržati do kraja mogli bi se čak okititi i medaljom.

Mađarska - Danska (16:00)
Pobjeda Danske

Mađarska je dosta izgubili ozljedom Laszla Nagya koji svojim iskustvom donosi jednu dodatnu sigurnost momčadi. Nije isto igrati s njim i bez njega. Danska predvođena Mikkelom Hansenom ima izvrsna krila, na golu tandem Landin - Green, igra brzi rukomet. Odigrali su nešto lošiju utakmicu protiv Katara, ali to sigurno nije mjerilo njihove kvalitete. Kvalitetna su momčad, olimpijski prvaci i zato u ovom susretu očekujem njihovu pobjedu. U Danskoj sam doživjela neke od najljepših trenutaka u svojoj igračkoj karijeri pa je tako iza Hrvatske, Danska moj favorit za osvajanje medalje.

Njemačka - Katar (18:00)
Pobjeda Njemačke

Iako je Katar pokazao odličnu igru protiv Danske favorit je ipak Njemačka. O kakvoj se moćnoj ekipi radi mogli smo vidjeti u utakmici protiv Hrvatske. Imaju odlične igrače na svakoj poziciji i dva vratara koji su u odličnoj formi. Igraju čvrstu i agresivnu obranu koju će Katar teško moći probiti.

Foto: Facebook/Vincenzo Nino

SP 2017. - Završnica

osmina finala

Norveška34:24Sjeverna Makedonija
Francuska31:25Island
Rusija26:32Slovenija
Brazil27:28Španjolska
Bjelorusija22:41Švedska
Mađarska27:25Danska
Njemačka20:21Katar
Hrvatska21:19Egipat

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SP 2017. - Završnica

osmina finala

Norveška34:24Sjeverna Makedonija
Francuska31:25Island
Rusija26:32Slovenija
Brazil27:28Španjolska
Bjelorusija22:41Švedska
Mađarska27:25Danska
Njemačka20:21Katar
Hrvatska21:19Egipat

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!