Intervju

Ivica Banović: "Moja su očekivanja nadmašena"

Ivana Tomičić • subota, 04.11.2000.


(Snimio: Dražen Patarčić)

Mladog Ivicu Banovića, ovogodišnju akviziciju Werder Bremena, zamolili smo za kraći razgovor želeći upoznati naąe čitatelje sa načinom na koji se ovaj mladi igrač snašao u jednoj od najjačih nogometnih liga svijeta. Mladog hrvatskog reprezentativca zatekli smo u Berlinu uoči važne utakmice protiv Herte, trenutno vodeće momčadi Bundeslige.

Debitirali ste u početnoj jedanaestorici svojeg kluba. Kako ste zadovoljni svojom igrom?
"Odigrao sam svojih prvih 76. minuta u Bundesligi od početka. S obzirom na tešku situaciju u klubu, moram priznati da nisam očekivao da će me trener uključiti u prvu jedanaestoricu. Igrali smo protiv Bayerna, a odnos Bayerna i Werdera je sličan onome Dinama i Hajduka. Kada sam vidio svoje ime na oglasnoj ploči nisam mogao jesti cijeli dan. Konačno kada sam izašao pred pun stadion imao sam tremu, doduše onu pozitivno, onu koja motivira. Njemački novinari moju su igru ocijenili prosječnom. Ocjene su se kretale od 1 do 6, ja sam dobio 3.5, s tim da je najviša ocjena za nekog igrača u našoj momčadi bila 4. Kad se sve uzme u obzir mogu konstatirati da sam zadovoljan. Naime, u klubu vlada teška situacija. Werder je 14. sa deset bodova koliko ima i posljednji klub na ljestvici Bundeslige."

Kako ste općenito zadovoljni svojim statusom u klubu?
"Moram priznati da su sva moja očekivanja u svezi mog tretmana u klubu nadmašena. Velika pažnja se posvećuje naoko nevažnim stvarima koje igraju jednu od ključnih uloga u sveopćem igračkom razvoju. Dakle svakodnevne, masaže, hidromasaže, saune, zdrava prehrana i tako dalje. Odnos trenera prema nama igračima je nadasve korektan. Odnos među samim igračima također je odličan."


(Snimio: Dražen Patarčić)

Kako gledate na svoju perspektivu igranja u Njemačkoj?
"Znate kako je, mladi ste, sve biste željeli istog trenutka. Trener mi govori da budem strpljiv. Već sam rekao da sam zadovoljan sa razvojem događaja vezanim uz moje igranje u Bundesligi do sada. Definitivno nisam očekivao da ću igrati protiv Bayerna, a na kraju sam zaigrao u početnoj jedanaestorici. Na meni je da igram i da se dokažem."

Imate li slobode u igri ili igrate prema zadatku?
"Igram na malo drugačijoj poziciji nego inače. Ovdje sam na mjestu desnog ofenzivnog veznog igrača. Mladi, tek pristigli igrači ne smiju si dopustiti pogreške. Svaka moja greška gleda se kroz povećalo i to je svojevrstan pritisak. Što se tiče trenera, on mi daje apsolutnu slobodu, ali kad jednom izađem na teren, gledam gdje sam najviše potreban, gdje bih se najlakše mogao uklopiti. U Hrvatskoj sam si mogao priuštiti veću slobodu, ovdje si, za sada, veće egzibicije ne mogu dozvoliti."

Kako uopće izgledaju pripreme za jednu utakmicu u Bundesligi?
"Evo danas igramo protiv Herte. U Berlin smo stigli jučer. Nakon što smo se smjestili u hotel, slijedio je trening. Nakon treninga je slobodno vrijeme, koje naravno ne možeą provesti u razgledavanju grada jer si u karanteni. Večera je u 20 sati. Poslije večere, obavezno idem u šetnju nakon koje si priuštim palačinke. Ovo je već postala tradicija za mene i još nekolicinu dečki iz kluba. Još sam zaboravio reći da u vrijeme odmora imate masažu, a možete posjetiti i saunu. Danas, na dan utakmice nemamo trening, ali trener insistira na obaveznoj šetnji."

Inače mladi Banović mogao bi u četvrtak zaigrati i u Kupu UEFA kada će ih u goste primiti belgijska Genka. Werder će ući u ovu uzvratnu utakmicu sa rezultatskom prednošću od 4:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometIntervju
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!