Košarka

Domagoj Kanaet za Sportnet: "Svatko želi biti prvak, ali trenutno je još rano o tome razmišljati"

Razgovarao:Petar Jenjić • ponedjeljak, 06.03.2017.
Domagoj Kanaet za Sportnet: "Svatko želi biti prvak, ali trenutno je još rano o tome razmišljati"
Foto: Martina Japundžić

Domagoj Kanaet djelić je uspješne sezone košarkaša Splita koji nakon 19 odigranih kola drže vrh A-1 lige. Jedini sinjski košarkaš u redovima Žutih i student Kineziološkog fakulteta u razgovoru za Sportnet priča o ciljevima kluba, kako usklađuje igračke i fakultetske obveze i koliko često prati svoj matični klub...

Nakon nekoliko seniorskih sezona u Alkaru, nekadašnji mladi reprezentativac Domagoj Kanaet ove je sezone pojačao momčad Splita. 23-godišnji Sinjanin tako je postao dio ekipe koja iznenađuje u jednom izrazito pozitivnom smislu i nalazi se na vrhu prvenstvene ljestvice.

U subotnjoj ste utakmici u posljednjim minutama uspjeli izvući pobjedu protiv Vrijednosnica Osijek i zadržali ste prvu poziciju na ljestvici.

"Stvarno je bila teška utakmice jer je Osijek vodio cijelu utakmicu, igrali su dobro, mi se nismo mogli povezati u obrani, u napadu tek u drugom poluvremenu. Iz ovih se situacija treba znati izvući i ovo nam je dobra škola.", rekao je Kanaet za Sportnet.

Imate još nekoliko, na papiru lakših utakmica u kojima bi mogli dodatno učvrstiti prvu poziciju, što očekujete?

"Imamo još sedam kola i pet protivnika koje trebamo dobiti, dvije gostujuće, protiv Cibone i Jollyja. Naravno, bit će teško, ali dat ćemo sve od sebe da dođemo do pobjede."

Koji bi vas plasman na kraju prvenstva zadovoljio?

Osobna karta

Broj na dresu: 17

Visina: 197

Pozicija: Krilo

Datum rođenja: 05.10.1993.

Klubovi: Alkar, Split

"Cilj nam je, kao što i svaka druga ekipa želi, zadržati prvo mjesto i što bolji plasman među osam. Naravno da svatko želi na kraju biti prvak, ali trenutno je još rano o tome razmišljati, do toga će još trebati puno rada i truda. Cedevita to sigurno neće htjeti dopustiti jer je od nas dosta jača financijski, ali mi se nećemo predavati i pokušat ćemo odigrati što bolje."

Koji su vaši planovi za nastavak karijere, možda neki inozemni angažman?

"Još sam sljedeću sezonu sigurno u redovima Splita, imam ugovor na dvije godine. Poslije ćemo vidjeti, moguće da ću ići i vani, ali prije svega cilj mi je završiti četvrtu i petu godinu na Kineziološkom fakultetu, a kasnije ćemo vidjeti hoću li ostati ili ću otići u inozemstvo."

Kako uspijevate sve uskladiti?

"Nije lako, to je ipak dvostruka obaveza, treninge imam svaki dan, kao i fakultet. Profesori mi izlaze u susret, kao i trener, što se toga tiče sve je u redu. S obzirom na obaveze sve uspijevam riješiti u roku"

Ovo vam je prvi angažman nakon odlaska iz matičnog Alkara, kakvo vam je sada novo okruženje?

"Ekipa je super, trener je sastavio jako dobro, momci su super, dobro se slažemo na terenu i van njega. Što se toga tiče sve je jako dobro."

Ivica Skelin ili Damir Milačić?

"Neću nikoga izdvajati, svaki od njih ima svoje kvalitete na svoj način. Zadovoljstvo mi je i s jednim i s drugim raditi."

Koliko često pratite Alkara?

"Alkara pratim stalno kao svoj matični klub što je i normalno za svakog igrača. Bilo mi je teško igrati obje utakmice, posebno u Sinju, puno emocija. Kada sam došao navijači su me dočekali ovacijama, to me sve pogodilo na neki način. Teško je, bar prvi put, ali kasnije već postaje malo lakše.", zaključio je naš razgovor Domagoj Kanaet.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!