Pivo i Hrana

ARIZIN
ARIZIN
Dokazano ovisan
Pristupio: 19.07.2012.
Poruka: 14.010
28. siječnja 2022. u 11:36

Vidis za rostilj i gljive nikad nisam ni pomislio do nedavno...Suncanice su odlicne, bratic to malo na rostilju s jedne i druge strane taman da se sasuse i u sendvic. Meso vam kao teletina. Ja njih inace u razmucena jaja pa na grill tavi. 

Križy
Križy
Mali dioničar
Pristupio: 20.01.2017.
Poruka: 7.552
28. siječnja 2022. u 11:39

Ja ne roštiljam bez gljiva 😁

Tikvice isto top, paprike nisam odavno. 

HNS pederi, nogomet ste sjebali!
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 22.10.2010.
Poruka: 7.130
28. siječnja 2022. u 13:39

Za rostilj, ako je moguce naci, mlijecnice mi to tako zovemo, ne znam koji jos nazivi postoje. Onako, peku se samo gornji dijelovi gljive ili kape, okrenuti naopako, kod pecenja ispuste sok slican mlijeku, koji se popije i fantastican je. 

odgovornost
odgovornost
Dokazano ovisan
Pristupio: 12.12.2020.
Poruka: 11.675
28. siječnja 2022. u 13:47

Morat ćemo organizirat forumski MasterChef koliko vrsni kuvara ovde ima. Od mene ne očekujte puno. Nešto u stilu grucke Karmen s ovogodišnjeg MasterChefa.😂

"U hrvatskom jezikoslovlju nema atributa kojima se može objasniti veličina Hajduka. Hajduk je ne samo vječan, Hajduk je neuništiv!"
Eastside88
Eastside88
Željan dokazivanja
Pristupio: 14.12.2021.
Poruka: 484
28. siječnja 2022. u 14:04

telekineza je napisao/la:

A jeste ikad probali raditi jaje na roštilju, onako u ljusci kao kuhano? Ja to znam radit kad mi se da zezat s roštiljem i kad uzmem cijelo prijepodne jer ga treba često okretati da ljuska ne pukne ako je toplina još uvijek visoka. Mislim, nećete sa tim dobiti ništa ekstra drugačije nego što je obično kuhano jaje u vodi, jedina je razlika što se osjeti aroma dima, ali kako ja volim sve podimljeno meni je to super.

Vidi cijeli citat

A kako bi bilo tvrdo skuhano jaje očistit i na gradele malo okrenut?

 

Hmmmm.... 

basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
30. siječnja 2022. u 10:22

Danas (naše) koljenice - kuhano/pečene, stari radi. Jučer ih je kuhao 5-6 sati u kotliću, a danas će ih (već je) bacit u pečnicu na lagano i na kraju zapeč, vrhunska spiza.

 

Plus standardni krumpir iz pečnice i neke salate: matovilac, luk, paradajiz.

[uredio basketas - 30. siječnja 2022. u 10:22]
Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
NS
NS
Mali dioničar
Pristupio: 24.01.2012.
Poruka: 8.333
30. siječnja 2022. u 10:59

basketas je napisao/la:

Danas (naše) koljenice - kuhano/pečene, stari radi. Jučer ih je kuhao 5-6 sati u kotliću, a danas će ih (već je) bacit u pečnicu na lagano i na kraju zapeč, vrhunska spiza.

 

Plus standardni krumpir iz pečnice i neke salate: matovilac, luk, paradajiz...

Vidi cijeli citat


...i ren, dragi basketas, i ren...onaj ljuti kupovni ako nema domaceg ( a znam da kod tebe ima 🤭 )...

Vratite Lea i Pota.
basketas
basketas
Moderator
Pristupio: 28.08.2011.
Poruka: 22.249
30. siječnja 2022. u 11:37

NS je napisao/la:

basketas je napisao/la:

Danas (naše) koljenice - kuhano/pečene, stari radi. Jučer ih je kuhao 5-6 sati u kotliću, a danas će ih (već je) bacit u pečnicu na lagano i na kraju zapeč, vrhunska spiza.

 

Plus standardni krumpir iz pečnice i neke salate: matovilac, luk, paradajiz...

Vidi cijeli citat


...i ren, dragi basketas, i ren...onaj ljuti kupovni ako nema domaceg ( a znam da kod tebe ima 🤭 )...

Vidi cijeli citat


Ne volim to 47 Znači volim ljuto, intenzivno, svakako - ma da hren ima neki svoj okus po svakoj logici bi ga trebao volit, al ga ne volim.

 

Čak sam ga i probao barem 5x i nikad nisam otišao dalje od zalogaja.

[uredio basketas - 30. siječnja 2022. u 11:38]
Kad pitaju sto je srcu milo...sviraj ono ja te volim Slavonijo...
čoban2343
čoban2343
Mali dioničar
Pristupio: 27.09.2010.
Poruka: 9.612
30. siječnja 2022. u 11:49

Što se tiče ljutine meni nema do hrena.

Uvijek imam domaćeg u bašči, nije loš ni kupovni, ali nije to to. Ovaj svoj kad probam mrvicu očisti mi sinuse za dvije sekunde.

Paše mi uz sve, ali uz svinjetinu nekako najviše.

[uredio čoban2343 - 30. siječnja 2022. u 11:50]
Drobilica za kičmu. Pokušat će Sulejmani.
Sensation
Sensation
Mali dioničar
Pristupio: 27.03.2013.
Poruka: 7.561
31. siječnja 2022. u 00:32

kod nas se uvijek neka mesina bacala na rostilj, tu i tamo koja riba cijela, ali to vecinom nitko nije gledao dok je gladan, tek poslje.

ja volim gljive, probao sam i druge stvari, ali riba mi je enigma. neusudim se jer neznam pravit. jedino sto sam bacio od ribe na rostilj su bili fileti soma, ostavio preko noci u soku od limuna da se neraspadne, i sutra dan bacio na rostilj. bilo stvarno ok.