Ostali sportovi

MLB: Yankeesi na korak do novog naslova

Tomislav Pacak • petak, 02.11.2001.

Slika 1 od 1.

New York Yankees su opet, po tko zna koji puta, pokazali svu svoju veličinu, sposobnost da najbolje odigraju kada je najteže. Yankee Stadium, najpoznatiji baseball stadion na svijetu, dvije noći zaredom bio je domaćin fantastičnim utakmicama, u kojima su Yankeesi bili na koljenima do samog kraja, no kao i u srijedu navečer, podigli su se poput Feniksa sinoć, slavili sa 4:3 i poveli u World Series sa 3-2.

Scenarij je gotovo isti, jedino su junaci drugi. Arizona je vodila sa 3:1, i još je ostao samo jedan igrač Yankeesa u devetom, posljednjem inningu.. Nažalost po D-Backse, Byung-Hyung Kim bacio je loš pitch, Scott Brosius opalio je svom snagom lopticu koja je završila daleko na tribinama, za 2-run home-run i izjednačenje rezultata. Kimu je to druga noć zaredom kada je prokockao pobjedu Diamondbacksa, prije njega bacao je, i to vrlo dobro, Miguel Batista.

Steve Finley i Rod Barajas imali su solo HR za Arizonu, i vodstvo od 2:0, no Yankeesi su pronašli način da se vrate. Nakon home-runa Brosiusa, New York je brzo primirio emocije, i shvatio da utakmica još nije dobivena, već treba odigrati dobro i u produžetku. Tako je pobjedu donio rookie Alfonso Soriano sa RBI singleom u 12 inningu, za 4:3 Yankeesa i još jedan dokaz koliko su veliki.

"Svatko je pridonio na neki način. To čini ovu momčad tako velikom. Nadam se da će u rječniku uskoro promjeniti definiciju riječi "momčad", i pored nje staviti Yankees", izjava je igrača New Yorka Chucka Knobalcha, koja dobro opisuje mistiku koja prati NY Yankeese. Ipak, nije još sve gotovo, Randy Johnson i Curt Schilling bacati će u šestoj, odnosno eventualnoj sedmoj utakmici za D-Backse, dva pitchera koja su donijela 2-0 vodstvo Arizoni na početku serije.

Osim toga, Svjetska Serija se vraća u Arizonu, u drugu vremensku zonu i drugo podneblje, gdje se neusporedivo bolje osjećaju D-Backsi. Na kraju, neće više biti opterećeni veličinom Yankee Stadiuma, gdje su Yankeesi upravo napisali najljepše stranice u povijesti legendarnog stadiona. Sve dosad pokazano u seriji garantira i veliki završetak ove predstave u Phoenixu, gdje se šesta utakmica igra u subotu.

Rezultati: NY Yankees - Arizona Diamondbacks 4:3 (12 inninga)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!