Sportaši u mreži

Pozdrav od Jurice!

Jurica Vranješ • četvrtak, 23.05.2002.

Pozdrav svima! Nisam majstor pisanja, bolje se snalazim na zelenom tepihu nego za ovom tipkovnicom. Ali, obećanje da ću napisati po neku rečenicu za Vas je obećanje i potrudit ću se, koliko mi obveze dozvole, da Vam dočaram malo od događanja iz našeg, igračkog ugla.

"Ja vjerujem u sebe i niti jednog trenutka nisam posumnjao da ne bih bio među putnicima za Japan i Koreju. Da, Koreju, jer sam optimist, vjerujem da smo sposobni proći u drugi krug. Nas ovdje krasi jedno veliko zajedništvo. Dišemo kao jedan, iako nas ima koji smo ovdje na Svjetskom prvenstvu prvi put, ali neki imaju i treće SP u svojim nogama..."

Ekskluzivno za Sport Net iz Tokamachija izvješćuje Jurica Vranješ.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

Nogometna klupska sezona je završila. Bayer je po svim pokazateljima ove godine igrao najbolji nogomet. Na žalost, nismo uspjeli "uloviti" niti jedan trofej. Za to, osim dobre igre, treba imati i malo sreće. Svojim igrama sam i više nego zadovoljan. Namećem se upornošću i voljom. Trener ponekad obeća nastup, ali ga razvoj situacije na terenu prisli na trenutne promjene i odstupanja od najavljenog. Nikada se nisam žalio na takav pristup. Moje vrijeme dolazi. Možda bih imao i ovdje malo više šanse zaigrati, ili biti u ozbiljnijim kombinacijama, da sam više vremena proveo na terenu nego na klupi.

Klupa? Ja vjerujem u sebe i ni jednog trenutka nisam posumnjao da ne bih bio među putnicima za Japan i Koreju. Da, Koreju, jer sam optimist, vjerujem da smo sposobni proći u drugi krug. Nas ovdje krasi jedno veliko zajedništvo. Dišemo kao jedan iako nas ima koji smo ovdje na Svjetskom prvenstvu prvi put, ali neki imaju i treće SP u svojim nogama.

Izbornik je ovih dana vrlo dobro raspoložen, svi se zezamo i sve što radimo prihvaćamo kao dobru zabavu, ali ju izvršavamo maksimalno profesionalno. Nema zabušavanja na terenu. Dobro je to, da svi ove utakmice shvaćamo vrlo ozbiljno i sve zahtjeve izvršavamo bez pogovora. Da ne bi bilo zabune, Davor Šuker je pravi kapetan i njegova riječ se sluša s posebnom pažnjom. Odmah uz njega je tu ova "starija" generacija, Prosinečki, Jarni.

Kada se nalazimo u hotelu, malo sporije prolazi vrijeme jer smo osuđeni na ta "četiri zida". Imamo apsolutni mir. Nitko ne može k nama, ali ni mi van. Osoblje hotela i prateći staff osigurali su nam dovoljno zabave, da ne puknemo od dosade u onih nekoliko sati slobode kada nema sastanaka ili treninga. Bilijar, stolni tenis, internet gdje se najčešće čita Sport Net. Baš me zanimaju reakcije na ovaj moj prvi tekst. Sigurno će biti malo podbadanja. Imamo i nekoliko kartaških ekipa i pikado. Sve u svemu nije tako loše kako Vi mislite. Aha, skoro sam zaboravio da imamo i klavir, samo nam nedostaje tko će po njemu "udarati".

Čitam na Sport Netu da je novinarima frka oko "Generalturista" i hrane. Pa dečki, drugi put se dogovorite i povedite vlastitog kuhara. Mi imamo Drageca Goričkog i vrlo smo zadovoljni onim što nam on sprema. Rješenje se samo nameće. A i ja imam rješenje. Dosta je za danas. Vaše reakcije, pozdrave i pitanja pošaljite na e-mail [email protected], sigurno ih dobijamo. Jer svaku vašu riječ koju ste do sada napisali na njegov e-mail dobili smo.


Hvala na pozdravu Damiru iz Frankfurta, Draženu Dodigu poručujem da mi se sviđa njegova ideja da novinari gladuju, a da se mi plasiramo u finale. Bojanu s Lošinja mogu reći da nema posebnih razloga za odabir brojeva na dresovima, "stara garda" uzela je svoje stare brojeve, a nama mladima bilo je svejedno, ovo nam je prvo Svjetsko prvenstvo, pa će se pažnja na brojeve posvetiti tek na drugom. Sada je važno da smo tu, a ne koji broj nosimo. Tomislavu iz Osijeka potvrđujem da se Dražen neće vratiti bez dresa za tebe s ovog takmičenja. Jedan će svakako otići za tebe, za mog kolegu. I to je to za sada. Isteklo nam vrijeme za druženje. Treba se pripremiti za popodnevni trening. Sve vas pozdravljam u svoje ime, ali i svih reprezentativaca koji su ovdje.

Konichiva.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!