Nogomet

Kamen I. - Osijek: Osječani uspješniji u derbiju začelja

Bruno Pilon • nedjelja, 31.03.2002.

Susret slavonskih prvoligaša Kamen-Ingrada i Osijeka privukao je na "veličku ljepoticu" gotovo pet tisuća gledatelja, unatoč televizijskom prijenosu. Važnost susreta bila je značajna za obje momčadi, jer tri boda u večerašnjoj utakmici djeluju poput bronhi bombona - lakše se diše i pobjedniku povećavaju vjerojatnost ostanka u prvoligaškom društvu.

U uzbudljivoj i vrlo dinamičnoj utakmici vidjeli smo šest golova, dva udarca u okvir gola, jedanaesterac, crveni i tri žuta kartona, te mnoštvo prigoda s obje strane. Nakon početne inicijative Kamen-Ingrada i dvije idealne prigode Papka i Perkovića, Osijek ipak prvi postiže zgoditak u 34. minuti. Grubu pogrešku domaće obrane koristi Mitu i glavom odlično poslužuje Pavličića koji loše zahvaća loptu, ali ona vara nespretnog vratara Turinu i završava u mreži.

Nastavak donosi nastojanja Kamena za izjednačenjem, ali u 54. minuti tragičar utakmice Ivan Turina još jednom griješi i praktično odlučuje ishod večerašnje utakmice. Naime, u svom šesnaestercu ruši Milana Pavličića za što mu sudac Šupraha bez razmišljanja pokazuje crveni karton, te dosuđuje jedanaesterac za Osječane, kojeg Beširević vrlo sigurno realizira.

Sljedećih desetak minuta domaća ekipa je u potpunom šoku, obezglavljena i nemoćna, što gosti odlično koriste preko razigranog asistenta Pavličića i dvostrukog strijelca Mitua, koji podiže vodstvo Osijeka na nedostižnih 0:4. Nakon toga Kamen se budi te preko Perkovića i Bešlića postiže dva počasna zgoditka .

Ova zanimljiva utakmica donijela je tri velika i zaslužena boda uvjerljivijem, smirenijem i u svakom pogledu boljem rivalu, Osijeku, koji dovođenjem Miroslava Blaževića na trenersku poziciju polako izlazi iz opasne zone ispadanja u drugu ligu hrvatskog nogometa. Osijeku je ova pobjeda značajna i kao ohrabrenje i pokazatelj dobre forme prije uzvratne utakmice polufinala hrvatskog nogometnog kupa protiv Dinama, koja se igra u srijedu i u koju Ćirini "sinovi" ulaze s minimalnom prednošću. Kamen-Ingradu ostaje sve manje nade za očuvanje prvoligaškog statusa. Još jednom su fenomenalno organizirali utakmicu, napunili stadion, ali na njihovu žalost i izgubili tri boda protiv izravnog suparnika.


Miroslav "Ćiro" Blažević oduševljen još jednim uspjehom izjavio je: "Prije svega sam izuzetno sretan, potpuno zadovoljan igrom i ponašanjem svojih igrača. Vidjeli ste, imali smo sreće, ali hrabre sreća prati. Činjenica je da je Kamen imao izgledne prilike na početku utakmice, nisu ih iskoristili, a mi svoju jesmo. Početni gol je veliki stimulans za svaku momčad, vrlo brzo smo došli i do drugog gola, koji je po mom mišljenju riješio utakmicu. Ovom pobjedom izlazimo iz opasne zone, gdje Osijek svojom tradicijom i kvalitetom niti ne pripada. To što smo primili dva zgoditka s igračem više je svakako znak za upozorenje i posljedica deficita psihološko-sportskog karaktera i brzog zadovoljenja sportskih ambicija. Poštujem kolegu Simunića i vjerujem da će uspjeti spasiti klub koji ima najljepše sportsko zdanje u domovini i zaslužuje biti prvoligaš. Stjepan Spajić će u idućem kolu biti kažnjen što je pustio izvrsnog trenera iz svog kluba. Što se tiče srijede i uzvrata u kupu, moja momčad je sposobna sačuvati minimalnu, ali značajnu prednost."

Vjeran Simunić je bio manje razgovorljiv od svog kolege Blaževića: "Činjenica je da smo imali peh što nismo iskoristili svoje prigode, dobili smo traljav gol, a isključenje Turine i jedanaesterac su nas potpuno dotukli, ništa više nije funkcioniralo. Osijek je znalački iskoristio naše slabosti. Ovaj poraz nam teško pada, ali nećemo se predati i borit ćemo se do kraja. Činjenica je da moj klub u cijeloj sezoni ima četiri pobjede, a sada nam u pet kola treba isto toliko, ali dok se igra ima nade..."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!