Ostali sportovi

Varaždin - Osijek: Osječani izborili treću nakon dva sata igre

Marko Breljak • četvrtak, 18.04.2002.

Varaždin - Osijek 2:3 (21:25, 25:20, 27:25, 23:25, 10:15)

Varaždin, dvorana u Graberju. Gledatelja: 400. Suci: Jurković i Franolić (oba Rijeka).

Varaždin: Juren, Prašnički, Hirš, Petrač, Gotal, Strelec, V. Anđelković, Patafta, Bregović, Trgo, Kolačko, Jošić. Trener: Josip Klein.
Osijek: Rošić, Kolarić, Paun, Demirović, Đekić, Jurić, Mrkonjić, Šoš, Čurčić, Farkaš, Družinec, Hanžić. Trener: Marko Jazvić.

Suverenom pobjedom Varaždinaca u Osijeku, odbojkaši iz Varaždina došli su na korak do ulaska u finale prvenstva Hrvatske, što bi bio najveći uspjeh u povijesti kluba. No to je trebalo potvrditi u srijedu navečer u Varaždinu, a da neće biti lagano potvrdile su i vijesti iz Osijeka, gdje je nakon poraza od Varaždina došlo do smjene trenera te je momčad preuzeo Marko Jazvić, bivši trener Mladosti i Hrvatskog Dragovoljca. Osječani u Varaždinu nisu imali što izgubiti, morali su "juriti" pobjedu, a u ogledu sa domaćin odbojkašima uzeli su prvi set. U drugome domaći odbojkaši "sređuju" redove, te izjednačavaju na 1:1. No prava drama, i ponovo nakon Karlovcam, odbojka koja nije za one sa slabim živcima, uslijedili su u sljedeća tri seta. Nakon 29 minuta borbe Varaždinci su osvojili treći set, rezultatom 27:25, i činilo se da su na najboljem putu do najvećeg klupskog uspjeha. Četvrti set također je bio vrlo napet, čak 16 puta rezultat je bio izjednačen. Varaždinci su imali 23:21, fenomenalna varaždinska publila bila je na nogama, no Osječani se naglo dižu, i u posljednjim trenucima dobivaju četvrti set. To kao da je "slomilo" domaće odbojkaše pa su odmah u peti set ušli sa deficitom 0:3. Bilo je zatim 5:11, a Varaždinci se približavaju na 10:13, no za sve u dvorani je bilo očajno bolno saznanje da se Varaždinci više ne mogu vratiti. Osječani su osvojili peti set i zasluženo izborili igranje treće utakmice. Sada su oni u psihološkoj prednosti, no sve je još uvijek otvoreno, radi se o podjednakim momčadima, a subotnji, treći susret u Osijeku dat će nam odgovor na pitanje tko će igrati finale sa zagrebačkom Mladosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!