Nogomet

Zagreb - Dinamo: "Pjesnici" nadomak naslovu

Danijel Kavelj • subota, 20.04.2002.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Nogometaši Zagreba stigli su nadomak osvajanju titule naslova prvaka Hrvatske, pobjedivši u gradskom derbiju momčad Dinama sa 2:1. Odličnom igrom u drugom poluvremenu, "pjesnici" su uspjeli preokrenuti rezultat, prvenstveno zahvaljujući velikoj želji i trci, kojom su nadigrali goste iz Maksimira, te su tako došli do zaslužene pobjede. Sjena na susret pala je u zadnjim trenucima utakmice, kada je veća skupina neodgovornih navijača upala na teren, što je i bio povod da vrlo dobri sudac Marić odsvira svršetak dvoboja.

Prvi dio donio je bolju igru nogometaša Dinama, koji su iskoristili nervozu domaćih igrača uvjetovanu važnošću susreta, već u prvom ozbiljnijem napadu, povevši u 23. minuti preko Leke koji je izvrsno iskoristio dodavanje Mikića i glavom pogodio sa 12 metara gornji lijevi kut Vasilja. Nakon toga i zagrebaši se bude, te dva puta ugrožavaju Butinu preko Bulata i Hasančića, ali bez promjene rezultata. U 34. minuti, ponovno su "modri" priprijetili preko Marića koji se na rubu šesnaesterca izborio za poziciju i lijevom nogom pucao malo pored gola.

Slika 1 od 1.
Foto: Dražen Patarčić

U nastavku smo vidjeli potpuno drugi Zagreb, sa puno više agresije i želje preuzeli su igru, što im se isplaćuje u 57. minuti, nakon slobodnog udarca Dure s desne strane u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Ješe i glavom pogodio za 1:1. Taj pogodak kao da je dao krila domaćim nogometašima, pa su se iz minute u minutu nizali napadi i prilike, najprije Krpana u dva navrata, te Hasančića i Olića, međutim Butina je ostao nesavladiv. Međutim, u jeku napada domaćih, u 77. minuti Dinamo je mogao povesti preko Zahore, koji je iskoristio proigravanje Mikića, te se sjurio prema Vasilju, ali ovaj je padom u noge spasio svoju mrežu. Napokon, svi ti napadi isplatili su se tri minute prije kraja, kada je Štrok prelijepom varkom na rubu kaznenog prostora izbacio pola “modre” obrane iz igre, te dobro uposlio Olića, koji iz prve prosljeđuje do Poldrugača, a ovaj sa par metara neometan pogađa za konačnih 2:1.

Nakon pogotka došlo je do komešanja na istočnoj tribini i nekoliko je BBB je uspjelo preskočiti ogradu i uletjeti u teren. Odgovor je uslijedio odmah sa suprotne strane nakon nespretne intervencije službenog spikera: "Pogledajte što vam čine na vlastitom stadionu", te je nekoliko navijača Zagreba također preskočilo ogradu. Sudac Marić je pričekao nekoliko trenutaka da se gužva smiri i jednostavno je odsvirao kraj. U tom su se trenutku igrale tri minute sudačke nadoknade.


Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

Mihael Mikić, igrač Dinama: "Šteta što nismo uspjeli održati rezultat do kraja, ali idemo dalje, nama je ipak glavni cilj osvojiti Kup, a Zagrebu želim sve najbolje, nadam se da će oba trofeja ostati u Zagrebu."

Dalibor Poldrugač, igrač Zagreba: "Sretan sam što sam ja zabio odlučujući pogodak, koji će možda vrijediti i prvenstva. Eto ispada da možda zabijam ključne pogotke, ali istakao bih zasluge cijele momčadi. Mogu zahvaliti i Oliću koji mi je odlično asistirao, a ja sam se našao na pravom mjestu."

Admir Hasančić, igrač Zagreba: "Mislim da je pedeset posto prvenstva riješeno, ali ne treba se zavaravati imamo još dvije utakmice, a ja bih volio da to već riješimo protiv Čakovca u idućem kolu. Čestitam Dinamu na poštenoj igri, u jednom trenutku su nas izbacili iz utrk, ali mi smo uspjeli smoći snage i zasluženo pobijedili."

Marijan Vlak, trener Dinama: "Zaslužena pobjeda Zagreba, u trkačkom dijelu su nas potpuno nadigrali, bili su puno svježiji, hitriji i brži, što je bilo presudno. U prvom poluvremenu smo odigrali korektno, kada smo i mogli postići još koji pogodak, međutim u drugom dijelu smo fizički pali, tada nam se igra raspala, pa je Zagreb zasluženo došao do bodova."

Zlatko Kranjčar, trener Zagreba: "Ambijent je bio dostojan protivnika, u prvom poluvremenu smo igrali u grču, da bi u drugom dijelu krenuli na sve ili ništa, kada su moji igrači preuzeli rizik u igri. Dinamo se u jednom dijelu susreta dobro postavio, ali smo i tada uspjevali stvarati prigode, pa je pobjeda zaslužena. Na odmoru sam oštro napao igrače, pa je to sigurno djelovalo na njih da prikažu bolju igru u nastavku. Ova pobjeda će dobiti na značenju tek na kraju, jer nam slijedi utakmica u Čakovcu, koja je možda i bitnija od ove."

Drago Marić, direktor Zagreba: "Ova utakmica nam je bila jako važna, međutim ne mislim da je još uvijek gotovo, jer ima da se odigra još 180 minuta. Imamo još te dvije utakmice, gdje bih želio vidjeti isti ovakav Zagreb."

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

Nogomet
  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 715:1+1417
2Hajduk 712:5+717
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 75:2+312
5Šibenik 86:9-311
6Istra 1961 84:14-108
7Osijek 76:9-37
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!