Ostali sportovi

NHL: Carolina izborila finale, Colorado sedmu utakmicu

Tomislav Pacak • utorak, 14.05.2002.

Slika 1 od 1.

Dva zanimljiva susreta odigrana su sinoć u National Hockey League doigravanju, Carolina je sjajnom predstavom u Montrealu osigurala finale konferencije ukupnom 4-2 pobjedom, završivši tako neočekivano dobru sezonu najslavnije momčadi u hokeju, Canadiensa ili kako ih popularnije zovu, Habsa.; na drugom kraju kontinenta, Colorado je u San Joseu "potresao", doslovno i rezultatski ,domaće Sharkse, i 2:1 pobjedom izborio sedmu utakmicu.

San Jose i Colorado igraju jednu zaista zanimljivu seriju, utakmice variraju od onih s tucet golova do onih gdje su jedan ili dva gola dovoljna za pobjedu. Jučer je scenarij bio ovaj drugi, dva gola su "Lavini" bila dovoljna da "zatrpa" San Jose. Počelo je, istina, dobro za domaćine koji su imali priliku osigurati finale Zapada gdje ih čeka Detroit, poveli su u drugoj trećini prvim playoff pogotkom Marcusa Ragnarssona u životu. Na nesreću Sharksa, vodstvo nije bilo dugoga vijeka, Steven Reinprecht je krasnom solo akcijom izjednačio za Colorado samo 24 sekunde poslije gola Ragnarssona.

Vratari Nabokov i Roy su poslije toga dobro čuvali svoja vrata, točnije do produžetka, kada je dvije minute i 47 sekundi poslije početka Peter Forsberg iskoristio odličnu asistenciju Joea Šakića i tako utišao prepuni Compaq Center,a Avsima osigurao sedmu utakmicu već treću seriju u nizu, ako računamo prošlogodišnje finale. Interesantno, dvoranu u San Joseu malo je "protresao" potres magnitude 5.2 po Richteru, no koliko su to igrači osjetili najbolje je opisao Patrick Roy, koji je obranio 21 udarac za Avse:" Nisam primjetio. Valjda predobar fokus ili štogod". Dvije momčadi garantiraju odličnu sedmu utakmicu, Sharksi su u takvim dvobojima slavili tri od četiri puta koliko su sudjelovali, dok Avsi imaju puno više iskustva u takvim susretima, i možda i presudnu prednost domaćeg leda.

Ta prednost domaćeg leda nije pomogla Montrealu da izbori sedmu utakmicu protiv Caroline, Hurricanesi su odigrali u skladu sa svojim nadimkom i "otpuhali" Habse iz playoffa uvjerljivom 8:2 pobjedom. Za prvo finale konferencije u povijesti Caroline najzaslužnija je "BBC" linija - Bates Battaglia, Rod Brind'Amour i Eric Cole kombinirano su imali devet poena sinoć, te su od 21 gola Canesa u pvoj seriji, njih trojica postigli 10. Sve je bilo gotovo već u prvoj trećini kada su gosti poveli sa 5:0, u 25. sekundi Eric Cole je postavio 1:0, isti igrač je tri minute kasnije udvostručio vodstvo Hurricanesa, a do kraja su perioda Sean Hill, Josef Vasicek i Kevyn Adams do kraja "uništili" nadu igrača i navijača Montreala. Oni, ipak, mogu biti zadovoljni sezonom, netom završenom za njih, jer plasman u playoff bio je i više nego dobar rezultat, a što onda reći o izbacivanju Bostona u prvom krugu, pa povratku kapetana Koivua nakon rala želuca...uistinu, sezona kao iz snova za slavnu kanadsku momčad, bez obzira što je Stanley Cup ipak ostao daleko.

Rezultati, ponedjeljak 13. svibnja: San Jose - Colorado 1:2 (pr.) (3-3); Montreal - Carolina 2:8 (2-4)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportovi
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!