Korea/Japan 2002

Italija - Ekvador: "Azzuri" lakoćom do pobjede

Igor Dragozetić • ponedjeljak, 03.06.2002.

Reprezentacija Italije očekivano je, u sklopu prvoga kola skupine G, pobijedila izabranu vrstu Ekvadora rezultatom 2:0. Pobjednik je bio izvjestan već u 27. minuti, kada je Italija došla do dva pogotka prednosti, što je i očuvala do posljednjega sučevog zvižduka.

Nakon samo šest minuta Christian Vieri nagovještava svoj dobri nastup. Ipak, u srazu jedan na jedan s Cevallosom, ekvadorski vratar izlazi kao pobjednik. U sljedećem napadu Totti s korner linije šalje povratnu loptu, koju Vieri s trinaestak metara šalje u neobranjivo u ekvadorsku mrežu.

Uslijedile su nove prilike za izabranike Giovannija Trapattonija, no Totti (12. minuta) i Vieri (15. i 25. minuta) ne pogađaju gol.

No, u 27. minuti sveprisutni Vieri ponovno pogađa. Odlično prima dugu loptu upućenu iz svoje obrane, oslobađa se pratnje i zabija svoj drugi pogodak.

Do isteka prvih 45 minuta ekvadorskome je golu još dva puta zaprijetio Francesco Totti udarcima iz daljine, ali bez krajnjeg učinka.

U drugome dijelu "Azzuri" smanjuju tempo, opredijelivši se za defanzivniju igru. Ekvador počinje igrati slobodnije i brže, no unatoč tome ne dolaze do izglednijih prilika. U 58. minuti Doni je mogao povećati prednost svoje reprezentacije, ali je, nakon kornera, pogodio gredu. U završnici utakmice Ekvador je zamalo došao do počasnoga, pogotka međutim Buffon je odlično obranio Delgadov udarac s dvanaest metara.

Italija je opravdala očekivanja, odigrala je vrlo dobro i sasvim zasluženo pobijedila. Ekvador se pokazao kao solidna momčad koja igra dopadljiv nogomet te bi mogao biti neugodan protivnik u sljedećim utakmicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Korea/Japan 2002
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!