Košarka

Jordan u Lakersima?!

Bojan Poturica • utorak, 07.10.2003.

Nakon što su u Lakerse došli Karl Malone, Gary Payton i Horace Grant, i tako oformili možda najveću momčad svih vremena zajedno s Kobeom Bryantom i Shaquilleom O'Nealom, Phil Jackson je dao naznake ponovnog "aktiviranja" najvećeg od svih, Michaela Jordana...

Slika 1 od 2.

Phil Jackson je razmišljao o tome da uputi poziv Michaelu Jordanu. "Da, razmišljao sam o tome. No neću ga to pitati sve dok ne bude stvarno potrebno ili uočim da je on stvarno zainteresiran", rekao je Phil. Razlog je sasvim jasan. Kobe Bryant je izjavio kako se u ovim trenucima najbolje osjeća kod kuće i kako je razmišljao o tome da propusti ovu sezonu. Također je izjavio kako ne može garantirati da će nastupiti u svakoj utakmici i kako će momčad o planovima postupno obavješćivati. Ukoliko se suđenje održi tokom sezone, sasvim sigurno možemo očekivati poziv Najvećemu.

Jordan je prilikom odlaska izjavio da se sigurno neće vratiti, ali način na koji se povukao sasvim sigurno mu neće ostati u najboljem sjećanju. Novi povratak na parkete vrlo vjerojatno bi značio da više neće biti najbolji strijelac NBA lige svih vremena, no zato bi Jordan imao priliku osvojiti naslov i vratiti dostojanstvo koje je narušeno prethodne dvije sezone u Washington Wizardsima koji nisu uspjeli izboriti doigravanje.

Vezane vijesti

Poznavajući njegov pobjednički žar, za očekivati je da će razmisliti o ovoj ideji. Ipak, poznavajući njegovu veličinu pitanje je hoće li pristati igrati u momčadi gdje neće biti the man. Phil ionako planira uputiti poziv MJ-u tek ako Kobe ne bude u stanju da igra. Bez Kobea, Lakersi neće biti glavni kandidati za prsten usprkos tri All-Star igrača. Jordan bi se savršeno uklopio u triangle-offense koji je igrao u Bullsima, a mogao bi poslužiti i kao mentor Maloneu i Paytonu.

Iako je ideja miljama daleko od realizacije, zamislite momčad u kojoj bi igrali Payton, Bryant, Jordan, Malone, O'Neal i Grant, šest budućih članova Hall of Famea! Bez sumnje bi to bila najbolja momčad svih vremena, a Jordan bi se u slučaju osvojenog prstena ponovno mogao povući na vrhuncu.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!