Ostali sportovi

World Series: NY Yankees protiv Florida Marlinsa

Tomislav Pacak • subota, 18.10.2003.

Večeras u New Yorku, na slavnom Yankeee stadionu, počinje 100. Svjetska serija, finale Major League Baseball u kojem se sastaju pobjednik Američke lige New York Yankees i pobjednik Nacionalne lige, Florida Marlins. Nakon nevjerojatno uzbudljivog dosadašnjeg dijela doigravanja, na redu ja sigurno veliko finale...

Ovogodišnje doigravanje bilo je zaista za povijest, a oba konferencijska finala odlučena su u odlučujućoj sedmoj utakmici. Yankeesi su u susretu za pamćenje svladali najveće rivale Boston Red Soxe, koji su tako nastavili sa svojim tragičnim nizom u play-offu. Boston je imao dobivenu utakmicu, ali uz pomoć sjajnog Mariana Rivere Yankeesi su okrenuli susret i slavili sa 6:5 u 11. inningu.

Marlinsi su, pak, protiv Chicago Cubsa napravili preokret sa 1-3, i na kraju sa 9:6 u sedmoj utakmici, na slavnom Wrigley stadionu, prošli u svoje drugo finale u 11-godišnjoj povijesti kluba, a u tom jednom su pobijedili. Ipak, ako se gleda broj titula, onda su Njujorčani bez premca. Yankeesi su nevjerojatnih 26 puta bili osvajači Svjetske serije, i to iskustvo najveća je prednost New Yorka.

Uz kvartet super iskusnih, i u play-offu iskušanih bacača (Mussina, Pettite, Clemens i Wells), Yankeesi imaju najboljeg closera u povijesti, Riveru, dok se u napadu koriste čistom snagom svojih najjačih udarača, poput Giambija, Soriana, Posade, Jetera ili Matsuija.

Florida je, pak, nakon lošeg starta promijenila trenera, ustoličila 72-godišnjeg Jacka McKeona, koji je preokrenuo sezonu za Marlinse, i sada postao najstariji trener u Svjetkoj seriji u povijesti. Glavna snaga Floride je mladost i brzina, ali daleko od toga da Marlinsi nemaju svoje zvijezde.

Ivan Rodriguez bio je MVP Nacionalne lige, sada se u momčad vratio i odlični udarač Mike Lowell (zbog ozljede propustio doigravanje, do sedme utakmice protiv Cubsa kada je pogodio ključne lopte). Bacačka pozicija snaga je Marlinsa, ali neiskustvo bi ih moglo koštati, pogotovo kad osjete atmosferu Yankee stadiona. Dontrelle Willis bio je jedan od najboljih novaka godine, puno se očekuje od 20-godišnjeg Miguela Cabrere, i iz toga je jasno da se Florida puno oslanja na mladost.

Yankeesi su najslavnija i najskuplja momčad u bejzbolu, imaju najiskusnije bacače, imaju iskusnog trenera, bili su već u ovakvim situacijama i imaju prednost domaćeg terena, te su zbog nabrojanog ipak veliki favoriti u ovom susretu. Florida, pak, ima mladost, brzinu i entuzijazam, u bejzbolu to zna biti dovoljno za iznenađenje... Pratite World Series na Sport Netu od 19. listopada...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!