Zimski sportovi

NHL: Rekordan broj gledatelja na prvoj utakmici na otvorenom

Tomislav Pacak • nedjelja, 23.11.2003.

Iako je sinoć u NHL odigrano čak 12 utakmica, sva pozornost hokejaških zaljubljenika bila je uperena prema Edmontonu, gdje su veliki rivali Oilersi i Canadiensi odigrali prvu utakmicu na otvorenom u povijesti lige, pred rekordnim brojem gledatelja...

Susret Edmontona i Montreala na Commonwealth stadionu gledalo je 57.167 gledatelja, a da su mogli biti uslišani zahtjevi svih navijača koji su tražili ulaznicu, na stadionu bi bilo nevjerojatnih 700.000 ljudi.

Temperatura je bila oko nule, a ako se uračuna i hladni vjetar, igrači su se smrzavali na -18. Naravno, nije bilo lako igrati u tim uvjetima, a jedini izvor topline bila je klupa za igrače koja je bila grijana, pa ne čudi izjava Richarda Zednika: "Inače ne volim biti na klupi, ali danas sam bio oduševljen kad sam bio pozvan s leda na klupu."

Upravo je Zednik s dva pogotka predvodio Canadiense do pobjede od 4:3, a dva gola također je postigao i Yannic Perreault. Domaće je predvodio Steve Staios s golom i dva asista.

Prije te utakmice odigran je i dvoboj "old-timera", slavnih momčadi Edmontona i Montreala iz prijašnjih desetljeća. Bila je to prilika mladim navijačima Oilersa da ponovno u najdražem dresu vide najvećeg hokejaša svih vremena, Waynea Gretzykog.

Iako Gretzky, najbolji strijelac i asistent svih vremena, nije uspio postići gol, Edmonton je slavio s 2:0 protiv Habsa, predvođen Kenom Linesmanom koji je postigao jedan pogodak i asistirao za drugi. Za Oilerse je nastupio veći dio slavne ekipe iz osamdesetih - uz Gretzykog su tu bili Messier, Fuhr, Lowe i ostatak društva koji su u sedam godina osvojili pet Stanley Cupova.

NHL, 22. studenoga, rezultati: Montreal – Edmonton 4:3, Philadelphia – Boston 3:2, Florida - Washington 3:2, Columbus - NY Islanders 2:1, Pittsburgh - Ottawa 2:1, Tampa Bay - Buffalo 2:1, St. Louis - Dallas 2:1, Detroit - Minnesota 5:2, Calgary - Chicago 2:1, Los Angeles - Colorado 2:0, Toronto - Vancouver 5:3, San Jose - Nashville 3:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!