Zimski sportovi

NHL: Washington u gostima "pregazio" Detroit

Hrvoje Pavić • utorak, 25.11.2003.

U NHL-u je u ponedjeljak odigrano pet utakmica. Najzanimljiviji dvoboji bili su oni između Detroita i Washingtona te Toronta i Vancouvera. Kao iznenađenje došla je također pobjeda Nashvillea u gostima kod Colorada...

Toronto - Vancouver 2:1
U dvoboju ovih dviju kanadskih momčadi nije nedostajalo napetosti i žestine. Utakmica se za domaćine otvorila kako su samo poželjeti mogli. Već u 24 sekundi Toronto je došao u vodstvo golom Robertsa. Iako zatečeni ranim vodstvom Toronta, Vaancouver se nije predao. Krajem prve trećine došli su gosti do izjednačenja, a strijelac je bio Morrison. Druga trećina prolazi u znaku nekoliko isključenja i obostranih pokušaja da se pređe u vodstvo. Početkom treće trećine domaćini ponovno dolaze u vodstvo golom Sundina i taj rezultat ostaje do kraja susreta.

Detroit - Washington 1:4
Visoka i zaslužena pobjeda gostiju. Već u prvoj trećini sve je bilo riješeno. Rezultat 0:0 stajao je na semaforu do 7 minute, a tada kreće Washington i u sljedećih pet minuta rješava utakmicu. Strijelci su Jagr, Bondra i Lang. Gosti su svoje vodstvo povećali početkom drugoe trećine na 4:0 golom Zubrusa i tada su odlučili malo "popustiti gas". Tako Detroit dolazi do svog jedinog gola preko Drapera. Najbolji igrač susreta je Čeh, Jaromir Jagr sa 1 golom i 2 asistencije, a svakako valja spomenuti i golmana Washingtona, Stanu koji je ubilježio 38 obrana.

Od ostalih susreta valja napomenuti neočekivani poraz 3:2 kod kuće Colorada protiv Nashvillea te visoku pobjedu 5:2 Dallasa protiv Phoenixa.

NHL, ponedjeljak 24. studenog: Toronto - Vancouver 2:1; Florida - Buffalo 2:1; Detroit - Washington 1:4; Colorado - Nashville 2:3; Dallas - Phoenix 5:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!