Rukomet

Svjetsko prvenstvo se nastavlja bez Hrvatske

Bernard Jurišić, Karlo Dževerlija • nedjelja, 07.12.2003.

Svjetsko prvenstvo ostalo je bez domaćina. Hrvatska nije uspjela pobijediti ni trećeg jakog protivnika u skupini, poraz 28:29 protiv Španjolske značio je i oproštaj za domaću selekciju. Realno gledajući - Hrvatska nije ni imala kvalitetu za više od natjecanja po skupinama stoga nemamo za čim ni žaliti.

Slika 2 od 3.
Foto: Bruno Karadža

U prvim minutama su obje reprezentacije bile prilično dekoncentrirane, pa je sve do 8. minute na semaforu stajalo 1:1. Do 9. minute Hrvatska je držala pogodak prednosti (4:3), kada se kao po pravilu dogodilo nekoliko "crnih minuta", u kojima je Španjolska serijom od 5:0 povela s 4:8. Hrvatski napad opet je imao puno problema protiv postavljene obrane, a muku su naše igračice opet mučile i sa sedmercima – dva promašena. Vratarke opet nisu imale svoj dan, Stančin je obranila 6 udaraca (od toga 3 u zadnjoj minuti prvog dijela), dok je Sanela Knezović uspjela zaustaviti tek jedan udarac u svoja vrata i to - sedmerac.

U 23. minuti Marina Kevo je ozlijedila koljeno i nije mogla nastaviti susret. U posljednjim minutama prvog dijela Hrvatska je uspjela smanjiti prednost Španjolki, pa se na odmor otišlo s "podnošljivih" 12:13.

Drugi dio nije donio dramatičnu promjenu u kvaliteti igre Hrvatske, ali je borbenošću hrvatska reprezentacija uspijevala održavati minimalan zaostatak, čak i povesti u nekoliko navrata. Velika prigoda propuštena je u 49. minuti. Pri rezultatu 23:22 Knezović konačno dobro reagira na vratima - brani sedmerac Španjoki, a u kontri Bubalo povećava na 24:22. U narednom napadu Španjolke griješe, no brzopletost Hrvatica ponovno im vraća loptu, što Španjolke vrlo brzo kažnjavaju i dvaput pogađaju za 24:24.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

U posljednju minutu ušlo se s predošću Španjolki od 26:28, koju je stvorila najbolja igračica Španjolske Susanna Fraile s dva pogotka iz teških situacija. Hrvatska uspijeva s dva brza pogotka izjednačiti, no nisu uspjele doći u prigodu napasti za eventualnu pobjedu. Dvije sekunde prije kraja Lopez Quiros zapečaćuje pobjedu Španjolske i prolaz u drugi krug.

Prvo ime susreta bez konkurencije je Susanna Fraile Celaya s 13 pogodaka, a kod naših se lavovski borila Klaudija Bubalo i postigla 7 pogodaka. Na kraju svega nemamo razloga biti nezadovoljni, jer realnost je neminovna - hrvatski ženski rukomet nije u europskom vrhu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!