Carlsberg Euro 2004

Barić: "Švicarska će i drugima napraviti problema"

Bojan Purić, Goran Pervan • nedjelja, 13.06.2004.

Nakon utakmice izbornik Otto Barić bio je nezadovoljan postignutim rezultatom. "Očekivao sam da ćemo više napraviti nakon što je isključen Vogel. Neke zadatke smo obavili, ali samo napola", kazao je izbornik.

"Bila je ovo teška utakmica, po velikoj vrućini, ali nema opravdanja - trebali smo napraviti više", prokomentirao je Barić i dodao: "Vidjet ćete da će Švicarska i drugim momčadima napraviti probleme, to je puno bolja momčad no što se općenito misli, igraju vrlo disciplinirano u obrani. Mi smo napadali, ne mogu ništa predbaciti igračima kada je riječ o zalaganju. Suđenje je bilo čudno, nakon što je isključen Vogel, sudac je 'vraćao' Švicarcima", bio je komentar Barića netom nakon utakmice.

Na konferenciji za novinare bio je nešto određeniji u pitanjima igre: "Protiv Slovačke i posebno Danske bili smo rastrčani, igra je bila tečna, lopta je išla, no nažalost sve to nismo imali u ovoj utakmici, nismo imali pas-igru. Ta proigravanja koja smo imali protiv Danaca su nestala, odnosno danas ih nije bilo. Pokušavao sam to izmjenama promijeniti, ulaskom Rapaića dobili smo te opasnije lopte, ali naši ih napadači nisu znali dobro iskoristiti, nisu bili raspoloženi."

Postavljeno je pitanje zamjene Šimića Srnom. "Bilo je logično da zamijenim jednog obrambenog za veznog igrača, no nisam zadovoljan igrom Darija, nije napravio ono što se od njega očekivalo, mislim da nije sve izgubljeno, jer i da smo dobili Švicarsku, još bismo morali pobijediti barem jednu od dvije reprezentacije koje su favoriti, Francusku ili Englesku, a mislim da nitko neće lako pobijediti Švicarsku. Sve je još otvoreno, treba vidjeti Francusku i Englesku", provukao je Barić otpimističnu notu.

Ivica Mornar prokomentirao je: "Kroz posljednjih desetak dana smo imali teški teret uloge favorita, a protivnici nisu loša momčad. U prvom dijelu smo još imali dobrih akcija, ali smo u nastavku pali, očito smo i mi bili iznenađeni što smo ostali s igračem više. Trebali smo stati na loptu, ali nije baš ispalo onako kako smo trebali odigrati." Osvrnuo se i na jednu od spornih situacija: "U drugom poluvremenu su me srušili u šesnaestercu i to je bio jedanaesterac, a čak i da nije bilo dosuđeno, nisam zaslužio žuti karton."

Milan Rapaić nije ništa htio izjaviti, samo je odmahnuo rukom uz poruku da se nema što reći...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!