Rukomet

Lacković: "Iznenadila nas je njemačka obrana!"

Bojan Poturica, HINA • utorak, 01.02.2005.

Nakon pobjede naše rukometne reprezentacije nad Njemačkom, svi su bili sretni, ali i vidno iscrpljeni. Blaženko Lacković je komentirao kako nas je iznenadila njemačka obrana, dok je izbornik Červar izjavio da se vidjelo kako smo pod velikim opterećenjem...

Prvo je izjavu dao naš golman Vlado Šola: "Bilo je jako teško, no glavno da smo dobili. Pero Metličić je želio biti na klupi i zato se zagrijavao. Iako nije mogao igrati, njegovi savjeti mogu puno pomoći igračima. Venio Losert je obranio dvije važne lopte i iako mi nije bilo jasno zašto me Lino mijenjao, važno je da smo na kraju dobili".

Što se tiče plasmana u polufinale, Šola je izjavio: "Bilo bi idealno kad bi Srbija i Crna Gora pobijedila Španjolsku u sljedećem susretu jer bismo na taj način izborili direktan plasman u polufinale. Iako naši navijači to ne shvaćaju te će navijati za Španjolce u tom susretu."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Strijelac 11 pogodaka Blaženko Lacković je izjavio: "Bilo je teško. Odigrali smo solidno u obrani, no njihova duboka obrana 5-1 i 3-2-1 nas je iznenadila. Nadam se da će Srbija pobijediti Španjolsku tako da se u četvrtak možemo malo poštediti. Ako ne, onda idemo do kraja, pa što bude. Dobro je što ćemo sutra imati dan odmora jer imamo dosta problema s ozljedama. Mene muče leđa, isti problem imaju Džomba i Vori, Balića boli zglob kad hoda, a kamoli kad trči. Pero se pokušao zagrijati, ali nije mogao igrati. Važno je da je on tu, i da nas bodri."

Lacković je pohvalio i naše navijače: "Drago mi je što nas je toliko navijača došlo pratiti. Puno im hvala. Atmosfera je bila odlična. Nadam se da će ih biti još više u idućim susretima."

"Nakon jučerašnjeg kiksa bili smo pod velikim opeterećenjem. Novim porazom ugrozili bi plasman u polufinale i zbog toga je utakmica protiv Njemačke bila iznimno bitna. Pobijedila je psiha i naša veća želja", istaknuo je izbornik Lino Červar nakon utakmice protiv Njemačke.

"Nijemci su pomladili momčad, no još uvijek su vrlo opasni. U ovom susretu mogli su igrati bez pritiska, što je bilo i vidljivo. Moji igrači su umorni i iscrpljeni. Brojne ozljede ostavile su traga na našoj igri, no imamo kvalitetniji sastav", dodao je Červar.

Zbog lakše ozljede Slavka Goluže, te još uvijek neoporavljenog Petra Metličića, Červar je mogao računati na svega četiri vanjska igrača.

"To nam je bio najveći problem. No, najvažnije je što smo uspjeli pobijediti. Ovaj rezultat je ohrabrenje uoči posljednjeg susreta u skupini sa Srbijom i Crnom Gorom", završio je Červar.

Njemački izbornik Heiner Brand nije bio previše razočaran porazom od svjetskih prvaka i olimpijskih pobjednika. Nijemci su od Hrvatske gubili i u daleko jačem sastavu. Od prve sedmorke s Olimpijskih igara u Ateni ostali su tek Kehrmann i Hens.

"Mi smo na putu stvaranja nove momčadi. Moji igrači još uvijek su nedovoljno iskusni za ovako veliko natjecanje. Previše smo griješili u ključnim trenucima i zbog toga smo izgubili", kazao je Brand.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!