Rukomet

Posljednje kolo nosi odgovore

Branimir Korać • utorak, 01.02.2005.

Koja luda završnica! Očekuje nas sigurno pakleno zadnje kolo u obje skupine. U drugoj skupini četiri reprezentacije u igri su za drugi krug. Hrvatska, Španjolska, Srbija i Crna Gora, te Norveška. Hrvatska i SICG imaju po šest, a Španjolska i Norveška po pet bodova...

Posljednje kolo donosi međusobne srazove ove četiri reprezentacije i može se sa sigurnošću reći da će pobjednici ići u polufinale tako da je posljednje kolo svojevrsno četvrtfinale. Našim rukometašima pobjeda protiv SiCG svakako donosi polufinale, a prolazimo i s remijem ukoliko Norvežani izgube od Španjolske. U svim ostalim slučajevima ispadamo iz utrke za medalje.

U susretima drugog kola mogle su se neke stvari već sad iskristalizirati. Vrlo je zanimljivo bilo u susretu reprezentacija SiCG i Španjolske. Bod Španjolcima pogotkom u 60. minuti donio je Mateo Garralda. U izjednačenom susretu svakoj reprezentaciji pripalo je po poluvrijeme.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

U prvom dijelu Španjolci su odigrali odlično u samoj završnici kada su serijom 7:2 preokrenuli vodstvo SiCG i poveli 19:15. Tragičar susreta Vladimir Petrić ipak u 30. minuti smanjuje na 19:16 i s tim rezultatom se odlazi na odmor. Petrić je katastrofalno šutirao izvana. Uputio je 13 udaraca, a pogodio tek tri. U toj završnici prvog dijela vrlo dobar je bio Garralda koji je u španjolskom preokretu postigao tri gola.

U drugom poluvremenu razbranio se Arpad Šterbik i reprezentativci SiCG od 38. do 49. minute ostavljaju Španjolsku bez gola i preokreću rezultat u svoju korist 24:22. Do četiri minute prije kraja susreta SiCG vodi dva pogotka prednosti, ali onda Iker Romero i Juanin Garcia donose Španjolskoj izjednačenje i neizvjesnu završnicu. U posljednju minutu SiCG ulazi s vodstvom 28:27, ali Garralda donosi bod Španjolcima pogotkom za 28:28.

Najbolji kod SiCG bili su Vladica Stojanović sa sedam golova i vratar Šterbik s 12 obrana. Kod Španjolske su se istakli Garralda sa sedam golova i Barrufet s 13 obrana.

Norvežani su sjajnom igrom u drugom dijelu svladali Švedsku 34:31. Norveška je odlično ušla u susret i vrlo brzo došla do visoke prednosti u čemu im je dosta pomogao i neraspoložni Thomas Svensson koji je obranio tek jedan udarac. Ipak u posljednjih deset minuta prvog dijela Larholm i Lövgren igraju sjajno i preokreću rezultat u vodstvo Švedske 15:14.

Od 37. do 46. minute rješenje utakmice. Norvežani rade 8:2 i vode s visokih 26:20. Nervozni Šveđani ne uspijevaju se vratiti u susret i potpuno ispadaju iz igre za drugi krug. Kod Norveške najbolji Rune Skjaervold s devet golova i vratar Steinar Ege sa 14 obrana. Kod Šveđana istakli su se Markus Ahlm s devet i Jonas Larholm s osam golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!