Rukomet

Grci i Tunižani pred polufinalom

Boris Marić • utorak, 01.02.2005.

Ovo je potpuno čudno prvenstvo. Najvjerojatnija opcija je da će iz prve skupine u polufinale autsajderi kojima za to nitko nije davao šanse prije početka prvenstva - Grčka i Tunis koji sami odlučuju o svojoj sudbini. Francuska sudbina je u rukama spomenutog dvojca...

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Francuzi su danas otvorili pretposljednje kolo drugog kruga Svjetskog prvenstva u skupini 1. Lako su pobijedili Češku 31:26 (16:9). Najbolji strijelci za Francuze bili su Jerome Fernandez i Michael Guigou s po pet golova. Čudnu utakmicu odigrali su Tunis i Slovenija. Pred 12.000 gledatelja u grotlu dvorane "7. studeni", Tunižani su vodili cijelo prvo poluvrijeme, najviše sa četiri razlike.

U drugom poluvremenu se igra gol za gol, no Slovenci nikako ne uspijevaju doći do vodstva. Samo minutu i pol prije kraja Tunižani su imali 26:23 i malo tko je sumnjao u pobjedu. No, Slovenci smanjuju na dva razlike i kada je na semaforu stajalo 59:10 bilo je 26:24. Tunižani gube loptu, sedmerac za Slovence, Rutenka smanjuje na gol razlike i napad za Tunis. Ipak, neiskusni domaćini nisu uspjeli sačuvati loptu. Šest sekundi prije kraja Lapajne brani udarac Hmama, a u kontra-napadu, dakle za samo šest sekundi, Slovenci su izborili sedmerac.

Zoran Jovičić nije podlegao nesnosnoj buci u dvorani već je rutinskim udarcem donio Slovencima bod, koji im u praksi ništa ne znači. Najbolji strijelci kod Slovenaca bili su Jure Natek i Zoran Jovičić sa šest golova, a kod Tunisa Heykel Medannem sa osam golova.

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Iznenađenje večeri priredili su Grci koji su pobijedili Rusiju s 29:24 (13:14). Utakmica je bila egal do 48. minute (22:22), kada su Rusi potpuno stali, a Grci ubacili u veću brzinu. Posljednjih dvanaest minuta Grci su dobili sa 7:2. Rusi su si ovim porazom gotovo zatvorili vrata polufinala. Najbolji strijelci kod Grka bili su Voglis i Karypidis sa šest golova, a kod Rusa najviše je zabio Kokšarov, devet golova.

U posljednjem kolu Grci igraju s Češkom, kojoj pobjeda ništa ne donosi, pa će Grci najvjerojatnije u polufinale. Tunižani igraju s Rusima i pobjeda ih sigurno vodi u polufinale. Neriješeno im također igra, ali samo ako Francuzi ne dobiju Slovence što je malo vjerojatno. Dakle, Grcima i Tunižanima samo pobjeda osigurava polufinale. Francuzi igraju posljednji u 20.15 i samo ako neka od ove dvije ekipe odigra neriješeno ili izgubi Francuzi imaju šanse.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!