Rukomet

Zagreb protiv Partizana, Medveščak u Makedoniju

Ivan Varat, Ivor Krapac • utorak, 14.12.2004.

RK Zagreb u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova igrat će protiv predstavnika SiCG, beogradskog Partizana, dok je današnji ždrijeb u sjedištu europske rukometne organizacije (EHF) u Beču Medveščaku donio makedonski Vardar iz Skopja...

Slika 1 od 1.

Ždrijeb za naše klubove u četvrtfinalu Kupa kupova bio je vrlo povoljan. Prije izvlačenja želje su bile izbjeći dva najveća favorita natjecanja njemački HSV Hamburg i španjolski Ademar Leon. To se i ostvarilo, a Ademar i Hamburg ždrijeb je baš spojio jedan na drugoga. Zagreb je dobio Partizan što je možda i najbolji izbor jer su "crno-beli" zasigurno najatraktivniji protivnik jer dolaze iz SiCG, a po kvaliteti su ipak iza našeg prvaka.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Nakon ždrijeba, šef struke Zagreba i "zlatnih" iz Portugala i Atene Lino Červar u kratkom je razgovoru za Sportnet.hr u prvi plan gurnuo atraktivnost suparnika: "Bit će to veliki derbi i profit za gledatelje, utakmice za sladokusce koje će sasvim sigurno napuniti obje dvorane. Posebnost je što ćemo u Beogradu prvi put gostovati kao svjetski prvaci i olimpijski pobjednici, a prednost bi mogla biti što uzvrat igramo u svojoj dvorani."

"Partizan je jedan od najboljih klubova SiCG, sigurno su jaki, ali su i suparnik koji daje šansu. O detaljima ćemo više znati za koji dan, nakon što dobijemo i proučimo videokazete, no uvjeren sam da ćemo se morati pripremiti bolje nego za Valladolid. Dobro je što su utakmice početkom ožujka, naši će reprezentativci imati dovoljno vremena za odmor nakon SP-a", dodao je Červar.

Partizan je do četvrtfinala Kupa kupova došao preko estonskog Chocolate Boysa iz Tallinna, ukrajinske Shakhtyor Akademiye iz Donetska, te litavskog Granitasa iz Kaunasa kojeg su izbacili u osmini finala. Oba susreta protiv Granitasa igrana su u Beogradu, a Partizan je i dvaput slavio. U prvom susretu bilo je 23:17, a najefikasniji je bio reprezentativac SiCG Dragan Šuđum sa osam golova, dok su u drugoj utakmici Beograđani slavili s 28:23 uz 11 pogodaka Šuđuma.

Slika 4 od 5.

Medveščak Infosistem također je prošao vrlo dobro dobivši za protivnika makedonski Vardar Vatrostalna iz Skopja, iako Makedonci imaju zasigurno dobru ekipu. Vardar je prvi dio sezone igrao u Ligi prvaka u skupini s mađarskim Pick Szegedom, Barcelonom i rumunjskom Constantom. Završio je na trećem mjestu s jednom pojedom (Constanta), dva remija (Pick, Constanta) i tri poraza.

Slika 3 od 3.
Foto: Davor Sajko

U osmini finala Kupa kupova Makedonci su izbacili danski Handbold iz Kopenhagena. U prvom susretu u Danskoj Vardar je pobijedio 29:28 uz sedam golova Stojanovića, dok je u Skopju rezultat bio 27:23 (Kolev sedam pogodaka). Prvi susreti osmine finala na rasporedu su 5. ili 6. ožujka sljedeće godine, a uzvrati se igraju tjedan dana nakon toga.

U Ligi prvaka, kao što se i očekivalo, igrat će se odlične utakmice. Derbijem se može proglasiti dvoboj Serdarušićevog Kiela i Dominikovićeve Barcelone, no vrlo zanimljiv bit će i susret Džombinog Ciudad Reala i Šolinog i Zovkovog Fotexa. Lacković i Šprem sa svojim Flensburgom igrat će protiv francuskog Montpelliera, dok će se prvak Europe Celje Pivovarna Laško za polufinale boriti protiv Lemga. U Kupu kupova još igraju Izviđać iz Ljubuškog i Zrnićevo Gorenje iz Velenja, te već spomenuti dvoboj favorita - Metličićevog Ademar Leona i HSV Hamburga. U Kupu EHF-a ždrijeb je donio dvoboj Ćavarovog Granollersa i Kelentrićevog Tusema iz Essena.

Liga prvaka, četvrtfinale: Kiel (Njem) - Barcelona (Špa), Montpellier (Fra) - Flensburg (Njem), Ciudad Real (Špa) - Fotex Veszprem (Mađ), Lemgo (Njem) - Celje Pivovarna Laško (Slo).

Kup kupova, četvrtfinale: Vardar Vatrostalna Skopje (Mak) - Medveščak Infosistem (Hrv), Gorenje Velenje (Slo) - Izviđać Ljubuški (BiH), HSV Hamburg (Njem) - Ademar Leon (Špa), Partizan Beograd (SiCG) - Zagreb (Hrv).

Kup EHF-a, četvrtfinale: Dynamo Astrakhan (Rus) - IFK Skövde (Šve), A1 Bregenz (Aus) - Magdeburg (Njem), Gummersbach (Njem) - Dunaferr (Mađ), Granollers (Špa) - Tusem Essen (Njem).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!