Rukomet

"Pakleni" bolji i od Srbije i Crne Gore

Ivan Varat • subota, 15.01.2005.

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedila je Srbiju i Crnu Goru 33:31 u posljednjoj pripremnoj utakmici prije Svjetskog prvenstva. Naši su slavili nakon prilično teške borbe i s tri pobjede u tri pripremna susreta puni samopouzdanja odlaze u Tunis.

Rijeka, treća utakmica "Croatia Cupa"
HRVATSKA - SRBIJA I CRNA GORA 33:31 (19:15)
Dvorana mladosti, 2.700 gledatelja
Suci: Marijan i Dragan Načevski (oba iz Makedonije)

HRVATSKA: Šola, Losert, Blažićko, Kaleb 3, Šprem 2, Pongračić, Džomba 7, Zrnić, Horvat, Vori 2, Jeftić, Lacković 6, Dominiković, Bilić, Vuković, Čale, Blažević, Balić 1, Goluža 3 (3), Špoljarić, Metličić 9, Buntić.

SRBIJA I CRNA GORA: Šterbik, Šarić, Kojić 1, Nikčević, Suđum 5 (1), Milosavljević 6 (3), Nikolić 2, Đurković 1, Toskić, Krivokapić 5 (1), Eklemović, Đukanović 1, Stojanović 5, Anđelković, Muratović 4, Petrić 1.

Isključenja: Hrvatska 10 minuta, SiCG 16
Sedmerci: Hrvatska 3-4, SiCG 5-6

Naši rukometaši u posljednjem trećem pripremnom susretu prije Svjetskog prvenstva pobijedili su reprezentaciju Srbije i Crne Gore i tako osvojili turnir pod nazivom "Croatia Cup". Bila je to vrlo zanimljiva, u trenucima neizvjesna, i teška utakmica za naše rukometaše u prepunoj riječkoj Dvorani mladosti na Trsatu. "Pakleni" su odigrali vrlo dobro, najbolje od tri prijateljska susreta, no propuha ima i to još uvijek nije u potpunosti forma s Olimpijskih igara.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Do 22. minute kada smo vodili sa rekordnih plus sedam (17:10), bila je to uvjerljivo najbolja igra naši u dosadašnja tri susreta, igra koja je podsjećala na Svjetsko prvenstvo u Portugalu i Olimpijske igre. Naši su u tim trenucima bili potpuno nadmoćni, no vrlo brzo pao nam je ritam, SiCG je uspjela uspostaviti ravnotežu i serijom 5:0 smanjiti na minus dva (17:15). Na odmor smo ipak otišli s osjetnijom prednošću - 19:15.

U nastavku gosti su polako, ali sigurno smanjivali razliku za što velike zasluge ima vratar Arpad Šterbik i pet minuta prije kraja susreta prvi puta izjednačili (30:30), a priliku za prvo vodstvo propustio je u čistoj kontri Žikica Milosavljević promašiviši cijeli gol. U neizvjesnoj završnici, u kojima su naši "kao doma", pokazali smo da smo ipak puno kvalitetniji od reprezentacije Srbije i Crne Gore. Bio je ovo četvrti susret i prva pobjeda naše reprezentacije protiv SiCG od samostalnosti.

Najbolji strijelac susreta bio je odlični Petar Metličić koji je postigao devet pogodaka uz visok postotak šuta, Mirza Džomba dodao je sedam, Blaženko Lacković šest, a velike zasluge za pobjedu ima i Vlado Šola (11 obrana) koji je u završnici po tko zna koji put - "zaključao" svoja vrata. Srbiju i Crnu Goru sa šest golova predvodio je mladi Milosavljević.

Nakon ovog susreta reprezentativci će dobiti dva slobodna dana, izbornik Lino Červar objaviti će popis od 17 igrača koji će putovati u Tunis gdje ćemo prije početka prvenstva odigrati još dvije prijateljske utakmice protiv Tunisa i Švicarske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!