Rukomet

Skupina B: Nijemci i Španjolci remizirali, Francuzi sigurni

Bojan Poturica • četvrtak, 26.01.2006.

U prvom susretu skupine B, Njemačka i Španjolska su remizirali 31:31. Tako je veliki derbi ponudio vrlo zanimljivu igru bez krajnjeg pobjednika. Francuzi su lakoćom deklasirali Slovake...

Njemačka - Španjolska 31:31 (16:15)
U velikom derbiju na samom otvaranju Europskog prvenstva, u skupini B snage su odmjerili Njemačka i Španjolska. Utakmica je završila bez pobjednika, rezultatom 31:31.

Na poluvremenu su Nijemci imali 16:15, a istim rezultatom Španjolci su dobili drugo poluvrijeme. Pascal Hens je vodio Nijemce s devet pogodaka, dok je Christian Zeitz dodao šest. Andrej Klimovetz je zabio pet golova. Vratar Henning Fritz je upisao osam obrana.

Kod Španjolaca najviše su se istaknuli iker Romero, Albert Rocas i Alberto Entrerrios koji su postigli po šest pogodaka. David Barrufet je upisao deset obrana.

Francuska - Slovačka 35:21 (19:9)
Reprezentacija Francuske očekivano je pobijedila Slovačku. "Trikolori" su slavili s uvjerljivih 35:21 te su tako na najbolji mogući način pokazali da su spremni za najveće dosege.

Joel Abati je vodio Francuze sa šest pogodaka, pet golova je dodao Bertrand Gille, dok su po četiri pogotka postigli Nikola Karabatić, Olivier Girault i Daniel Narcisse. Francuski vratari bili su vrlo raspoloženi te su upisali ukupno 22 obrane.

Kod Slovaka su po tri pogotka zabili Daniel Valo, Peter Tumidalski i Pavol Jano.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!