Rukomet

Skupina D: Stari trikovi Aleksandra Maksimova

Hrvoje Vuković • četvrtak, 26.01.2006.

Priznali mi to ili ne, osveta je itekako slatka stvar. Ovoga puta, Rusi su dobili svoju zadovoljštinu uzvrativši Norvežanima nakon što su ih ovi "natamburali" na Svjetskom prvenstvu u Tunisu prošle godine kada su razočarani Rusi poraženi u utakmici za sedmo mjesto...

Istina, sedmo ili osmo mjesto i nije neka razlika. Rusima potpuno nevažno. No, poraz je poraz, a ovoga puta ulog je bio daleko veći i "majčica Rusija" predvođena starim liscem Aleksandrom Maksimovim ovoga puta nije dopustila iznenađenje.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Norvežani su se držali u egalu do 2:2; od tada su stalno hvatali Ruse. Hvatali, ali ne i ulovili; Ruse koji su cijelo vrijeme održavali varljivu prednost od dva, tri, ponekad četiri razlike. Nisu uspjeli slomiti Norvežane, no to nije niti bilo potrebno. Kad bi zagustilo, Kokšarov ili Ivanov utrpali bi pokoji zgoditak i ponovno im pobjegli ispred nosa; priča koja užasno podsjeća na magarca i mrkvu ispred njega.

Prednost Rusa na poluvremenu bila je 12:10. U nastavku 15 minuta prije kraja Norveška dolazi na 18:17 i 20:19, ali to je bilo sve. Fali im ono nešto, taj 1% koji imaju samo izabrani; fućkaš sav talenat ako ti fale...znate već što. Ruski odgovor bio je neumoljiv. Tri pogotka zaredom, 23:19 i konačnih 24:21. Kraj. Gotova priča. "Imali smo ih", reći će Norvežani. Da, jeste; razlika je što se oni nisu preplašili pobjede...

Prvo ime Rusije Ivanov sa sedam pogodaka, Kokšarov je dodao šest, Peskov četiri; dovoljno za pobjedu. Norvežani su naravno najviše nade polagali u Kjellinga; čovjek je zabio 6 od 13; najbolji je bio Buchmann sa sedam, a Loke vrlo dobar sa pet pogodaka. Dosta nervozna utakmica završila je sa čak devet isključenja Skandinavaca i sedam Rusa; nije ni čudo kad se zna kakav je bio ulog.

Skupina D, 26.1.2006, 1.kolo:
Rusija - Norveška 24:21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!