Rukomet

Skupina A : Poljaci uvjerljivo startali, Slovenci bez milosti

Petar Plevnik • četvrtak, 26.01.2006.

U prvom susretu skupine A, Poljaci su, predvođeni svojom najvećom zvijezdom Karolom Bieleckim sa osam pogodaka, bez ikakvih problema svladali Ukrajinu, dok Slovenci nisu imali milosti prema domaćinu, Švicarskoj...

Poljska - Ukrajina 33:24

Poljaci su od samog početka, iz minute u minutu, povećavali prednost, što je rezultiralo odlaskom Poljaka na odmor sa plus šest. A uvjerljivosti poljske pobjede dovoljno govori i podatak da su Ukrajinci, osim početnih 0-0, jedino izjednačenje "dohvatili" na isteku pete minute kada je na semaforu stajalo 3:3. Do kraja prvog dijela poljska prednost narasla je do 19:13, ponajprije zahvaljujući pet golova Bieleckog.

U drugom dijelu ista slika. Poljaci bez većih problema održavaju prednost, koja nijednog trenutka nije bila manja od pet golova. Štoviše, prednost Poljaka samo se još više povećavala, do krajnih 33:24. Osim Bieleckog sa osam pogodaka, velik doprinos poljskoj pobjedi dao je i golman Szmal sa sjajne 24 obrane, odnosno 51%.

S druge strane, kod Ukrajinaca samo su se petorica igrača upisala u listu strijelaca. Raspoloženi Stetsyura i Shelmenko sa po sedam pogodaka, bili su premalo da bi Ukrajinci ozbiljnije zaprijetili.

Slovenija - Švicarska 29:25

U drugom susretu dana, Slovenci nisu imali previše milosti prema domaćinima Švicarcima. Od prve minute, akutalni europski viceprvaci jasno su dali do znanja da Europsko prvenstvo žele otvoriti pobjedom. Domaćini su uspjevali parirati do 14. minute kada bilježimo zadnje izjednačenje na utakmici, 6:6. Do kraja prvog dijela Slovenci u nekoliko navrata mini serijama od 2:0, odlaze na 16:13.

U drugom dijelu, uporni Švicarci dolaze do minus jedan, no Slovenci ključnu seriju prave od 43. do 52. minute kada sa 21:19 odlaze na 25:19, a najveću prednost imali su u 55. minuti kada je na semaforu stajalo 28:20 za Sloveniju. Do kraja susreta Švicarci tek uspijevaju smanjiti za podnošljivih 29:25.

Kod Slovenaca već uobičajeno najbolji Rutenka sa sedam pogodaka, dok je Jovičić pridodao pet. Također, sjajan vratar Škof sa čak 24 obrane od 48 udaraca.
Kod domaćina najbolji Gautschi sa sedam i Liniger sa šest pogodaka.

SKupina A, 26.1.2006., 1.kolo:
Poljska - Ukrajina 33:24
Slovenija - Švicarska 29:25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!