Ostali sportovi

Grad Zagreb nastavlja potporu VIP Openu

Sportnet • srijeda, 27.07.2005.

Na jučerašnjem primanju u Gradskom poglavarstvu Ljiljana Kuhta Jeličić, zamjenica gradonačelnika grada Zagreba preuzela je službeno izvješće predstavnika organizatora VIP Opena, turnira Svjetske serije odbojke na pijesku, koji se ove godine od 8. do 12. lipnja održao na zagrebačkom Jarunu...

Slika 1 od 1.

Na sastanku su uz zamjenicu gradonačelnika sa strane Grada prisustvovali i Duško Ljuština, član Gradskog poglavarstva za područje obrazovanja, kulture i športa, te Marijan Maras, pročelnik ureda gradonačelnika."TV signal s VIP Opena 2005. otišao je u čak 140 zemalja svijeta na svih šest kontinenata. Ukupno su emitirana 82 sata TV prijenosa i snimki s turnira u Zagrebu, s dosegom od preko 357 milijuna gledatelja, dok je vijest u slici otišla u ukupno 210 zemalja svijeta", precizno je izložio Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku, ukratko saževši impresivne podakte o gledanosti VIP Opena u svijetu.

"Želim Vam u ime gradonačelnika Bandića i svoje osobno zahvaliti na vrhunskoj organizaciji turnira. Nadam se će turnir već od sljedeće godine biti uvršten među deset manifestacija od posebnog značaja za grad Zagreb", izjavila je Ljiljana Kuhta Jeličić, primajući potpisanu odbojkašku loptu i posvećeni uramljeni dres sa zagrebačkog turnira.

Gradonačelnik Bandić je zbog hitnog poziva predsjednika Mesića malo zakasnio na sastanak, ali je rezolutno dodao: "Obećajem da ćete moju potpunu podršku imati i za sljedeći turnir."

Slika 2 od 2.

Prema dosad pristiglim podacima o dosezima, prijenos finala, meča za treće mjesto, dva polufinala i ceremoniju dodjele medalja preuzeli su: Sport TV (kabelska i satelitska TV u Portugalu), Sport Expressen (Švedska), Showtime (Sjeverna Afrika, Bliski istok - preko 25 zemalja), Taj Sports (India, Pakistan, Bangladeš, Šri Lanka, Sejšeli, Maldivi, Mauricijus, Nepal, Afganistan), CCTV5 (Kina i Tajvan), KBS (Južna Koreja), Solar (Filipini), Starhub (Singapur), Astro (Malezija), Hong Kong Cable (Hong Kong), Globo/Sportv (Brazil), WCSN (SAD), te MNET Supersport (centralna i južna Afrika - 24 zemlje).

Prijenos finala ili 52-minutne sažetke emitirali su: Eurosport (Europa), Channel 4 (Ujedinjeno Kraljevstvo), NTV Plus (Rusija), Fox Sports (Australija), Sky TV (Novi Zeland), ESPN+ (Latinska Amerika), CBC (Kanada) i The Score (Kanada).

Podsjetimo, turnir svjetske serije odbojke na pijesku VIP Open 2005 održan je od 8. do 12. lipnja na Jarunu. S preko stotinu prijavljenih parova, najpopularniji je turnir za igrače u posljednje dvije godine. Najjači svjetski parovi, nagradni fond od 200.000$ i 25 tisuća posjetitelja pet su lipanjskih dana pretvorili u nezaboravan odbojkaški turnir sjajno promovirajući grad Zagreb i Hrvatsku u svijetu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!