Ostali sportovi

Marcio Araujo i de Jesus Magalhaes osvojili Zagreb

Branimir Korać • nedjelja, 12.06.2005.

Finalnim susretom završen je prvi turnir Svjetske serije u odbojci na pijesku igran u Hrvatskoj, VIP Open. U borbi za trofej i najviši plasman Brazilci Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes svladali su njemačku kombinaciju Reckermann i Dieckmann 2:0...

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Brazilci Marcio Araujo i Fabio de Jesus Magalhaes prvi su pobjednici zagrebačkog turnira Svjetske serije u odbojci na pijesku Croatian VIP Open. Sedmi nositelji briljirali su tijekom cijelog turnira, nisu izgubili niti jedan set, a odličnu partiju pružili su i u finalu.

U dosadašnjem dijelu turnira imali su jednostavnu taktiku. Marcio Araujo bio je taj koji je pripremao poene, a Fabio de Jesus Magalhaes ih je završavao. No, u finalu su obojica poentirala i radili pometnju u njemačkim redovima.

Susret su otvorili odlično i brzo stvorili prednost. Nijemci nisu bili na razini jučerašnje partije kada su briljirali protiv Ricarda i Emanuela i teško su odgovarali na napade Brazilaca. Odlično je funkcionirao brazilski blok i vrlo lako su probijali Reckermanna i Dieckmanna na mreži. Prvi set otišao je na njihovu stranu 21:17.

U drugom setu Nijemci startaju bolje, Araujo i Magalhaes nakon jedne krive procjene sutkinje zaostaju i tri poena, ali vrlo brzo se vraćaju u svoj ritam i preuzimaju kontrolu meča. Sve do 8:8 vodila se ravnopravna borba, a tada kreće serija Brazilaca. U narednih desetak minuta rade seriju 11:5 i već tu rješavaju meč. Tada je postalo potpuno jasno kako će naslov pripasti njima. Malo nervoze u završnici, ništa čudno obzirom da im je to prva pobjeda u Svjetskoj seriji otkad nastupaju zajedno, daje Nijemcima priliku da se malo približe i ublaže poraz. To su i uspjeli. Tek ublažiti poraz. 21:17, 21:17 za naslov pobjednika Croatian VIP Opena i ček na 32 tisuće dolara.

Ako gledamo turnir u globalu, pobjeda Marcia Arauja i Fabia de Jesusa Magalhaesa je apsolutno zaslužena. U svim mečevima pokazali su zavidnu kvalitetu i odbojkaško znanje. Imali su i veliku podršku zagrebačke publike, posebice u finalnom susretu. Zagrepčane su kupili znanjem i atraktivnom igrom te jednim detaljem koji im je osigurao apsolutnu podršku. Na teren su izašli u dresovima hrvatske nogometne reprezentacije te tako izazvali salvu oduševljenja.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Reckermann i Dieckmann ne trebaju biti razočarani. Izgubili su od boljih, ali ostaju im dvije pobjede nad najboljim parom svijeta Ricardom i Emanuelom. U finalu su ostali bez snage, ali su pokazali kvalitetu i pokazali zašto su europski prvaci. Ipak, najbolja odbojka na svijetu igra se još uvijek u Brazilu...

Na kraju turnira proglašen je i najbolji igrač prvog izdanja Croatian VIP Opena. Iznenađenja nije bilo. Najbolji je sjajni smečer Fabio de Jesus Magalhaes.

Ne smijemo ne spomenuti i susret dvije sportske legende. Legenda odbojke na pijesku, Brazilac Ricardo, nakon finalnog meča susreo se s našom "sniježnom kraljicom" Janicom Kostelić te su razmijenili dresove. Janica je Ricardu uručila dres koji je nosila na Svjetskom prvenstvu u Santa Caterini, a Ricardo je uzvratio svojim dresom.

VIP Open, 12.06.2005., finale:
Marcio Araujo/de Jesus Magalhaes (BRA/7) - Reckermann/Dieckmann M. (NJEM/8) 2:0 (21:17, 21:17).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!