Automoto

BMW kupio Sauberovu momčad

Ante Kojundžić • srijeda, 22.06.2005.

Švicarska momčad Petera Saubera prodala je većinu dionica BMW-u tako da bavarska tvrtka napokon ima svoju momčad. Što se tiče njihova partnerstva s Williamsom, ono će se riješiti kroz nekoliko tjedana...

U BMW-u su odlučili da već od sljedeće godine kreću sa svojom tvorničkom momčadi. Priznaju kako ne očekuju odmah vrhunske rezultate, ali da će se truditi da što prije uspiju. Dr. Mario Theissen, direktor BMW motorsporta, kaže da nakon što su pokazali da mogu napraviti najbolji motor u Formuli 1 sad kreću u zadatak stvaranja kompletnog bolida.

BMW ima sve preduvjete za napredak, između ostalog i najmoderniji zračni tunel koji su naslijedili od Saubera. Također, ne možemo zanemariti niti njihovo dosadašnje iskustvo u ovom sportu. No, bez obzira na osnivanje tvorničke momčadi, BMW obećava kako neće zanemariti ostale grane sporta u kojima sada sudjeluju .

Jedan od razloga zbog kojih je prodao momčad Peter Sauber navodi i sve teži opstanak privatnih momčadi. Problem je kod pronalaženja financijskih sredstava da bi se takve momčadi uspješno natjecale.

U ovoj kupovini najviše gubi Williams koji ima ugovor s BMW-om koji istječe 2009. godine. Slijede sastanci sa čelnicima Williamsa u cilju pronalaska najboljeg rješenja za obje momčadi. Službene izjave iz Williamsa se tek očekuju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!