Automoto

Momčadi spremne otići iz F1

Ante Kojundžić • srijeda, 06.07.2005.

Sedam momčadi na Michelin gumama spremne su napustiti Formula 1 natjecanje ako im FIA dodjeli kaznu nenastupanja na utrci ili bilo koju drugu drakonsku kaznu. Odlazak iz F1 bi značio pokretanje alternativnog prvenstva...

Renault, McLaren, Williams, Sauber, BAR, Toyota, Red Bull Racing, te još Minardi Paula Stoddarta, su se složili oko napuštanja F1 i osnivanja GPWC-a (Grand Prix World Championship) dvije godine prije planiranog. U tom slučaju u F1 bi samo ostali Ferrari i Jordan.

Podsjetimo, momčadi su proglašene krivima za događaj u Indianapolisu po dvjema točkama, a kazna će se izreći sredinom rujna. Max Mosley je dao naslutiti da će kazne biti ublažene ako momčadi nadoknade štetu napravljenu američkim navijačima te ako Michelin poduzme korake da se onakvo što više ne dogodi.

Kriza F1 je najveća dosad i mogla bi ozbiljno uzdrmati temelje ovog sporta. Već je izvjesno osnivanje GPWC-a koje se planira pokrenuti 2008. godine kada istekne Konkord ugovor. Za očekivati je i da će momčadi imati svog kandidata u predstojećim izborima za predsjednika FIA-e.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!