SP 2006.

Fritz-Walter-Stadion

Deni Kirinčić • utorak, 02.05.2006.

Fritz-Walter stadion otvorio je svoja vrata 1920. godine. Smješten je na 40 m visokom pješčanom brežuljku u srcu Kaiserslauterna. Stadion je dobio ime po Fritzu Walteru, kapetanu momčadi koja je 1954. godine osvojila Svjetsko prvenstvo.

Fritz-Walter-Stadion

Kapacitet:43.450
Cijena renoviranja ili izgradnje: 48.3 milijuna eura
Popis utakmica:
12. lipnja Australija – Japan
17. lipnja Italija – SAD
20. lipnja Paragvaj – Trinidad i Tobago
23. lipnja Saudijska Arabija – Španjolska
26. lipnja osmina finala 1E – 2F

Prvobitna namjena stadiona je da bude dom igračima nogometnog kluba FC Kaiserslautern, ali zahvaljujući dodacima koji su nadograđivani kroz desetljeća stadion ima i druge namjene.

Vezane vijesti

Rekonstrukcija za Svjetsko prvenstvo u studenom prošle godine. Finalna faza projekta bila je nadogradnja zapadne i južne tribine, te potpuna obnova sjeverne tribine. Medijski i VIP toranj biti će smješteni u sjevernom kutu stadiona.

FC Kaiserslautern je jedan od rijetkih klubova koji se može pohvaliti toliko raznovrsnom poviješću i bogatom tradicijom. Osvojili su njemačko prvenstvo četiri puta, a posebno impresivan bio je pohod na bundesligašku krunu 1998. godine pod vodstvom Otta Rehagela, u prvoj sezoni nakon povratka u Bundesligu što je jedinstven pothvat.

Do stadiona nije teško doći. Ako idete autom, treba sići s autoceste A6 na čvorištu Kaiserslautern Ost i pratiti Mainzer cestu (B40). Ako koristite vlak, stadion je udaljen 10 minuta od željeznice.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!