Tenis

U paru poraz, u singlu Šarapova

Ivor Krapac • srijeda, 18.01.2006.

Nakon što je u drugom kolu singla "sredila" Zuzanu Ondraškovu, Jelena Kostanić sinoć je odradila i prvo kolo parova Australian Opena. Tu nije završilo uspješno - Jelena i Čehinja Iveta Benešova su sa 6:2, 4:6 i 6:3 izgubile od osmih nositeljica, Južnoafrikanke Liezel Huber i Talijanke Francesce Schiavone...

Kostanić će se, tako, moći potpuno usredotočiti na treće kolo singla, u kojem čeka četvrta nositeljica Marija Šarapova. Ruskinja je jutros imala težak posao samo u drugom setu protiv Amerikanke Ashley Harkleroad, slavivši sa 6:1 i 7:5.

Jelena i Šarapova dosad su jednom bile na suprotnim stranama, pretprošle sezone u osmini finala Philadelphije, a Ruskinja je tada prošla predajom Kostanić pri zaostatku od 2:6, 6:4 i 3:0.

Ivan Ljubičić u trećem kolu ide na 31. nositelja, Španjolca Feliciana Lopeza, koji je u drugom kolu sa 6:2, 6:4, 6:7(6) i 6:4 prošao Luksemburžanina Gillesa Müllera, Ivanovu nedavnu "žrtvu" iz indijskog Chennaija. Jedini dosadašnji dvoboj Ljubičića i Lopeza pripao je ljevorukom Španjolcu, sa 6:4 i 7:6(4) u četvrtfinalu Dubaija 2004.

Novi suparnik Marija Ančića također će biti Španjolac, 11. nositelj David Ferrer, koji je drugo kolo "preskočio" sa 6:4, 6:4, 6:7(5) i 6:2 protiv Talijana Danielea Braccialija. Ančić i Ferrer također su odigrali jedan međusobni susret, s glatkih 6:1 i 6:1 u Marijevu korist u četvrtfinalu Challengera u Boca Ratonu 2004.

Svi mečevi hrvatskih predstavnika na rasporedu su u petak, odnosno u noći s četvrtka na petak po hrvatskom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!