Tenis

Australci bez glavnog aduta

Ivor Krapac • četvrtak, 19.01.2006.

Lleyton Hewitt ove godine ipak nije bio dovoljno dobar za pravi rezultat pred svojim navijačima, na Australian Openu. Nakon što je u prvom kolu jedva prošao Robina Vika, prvi australski "reket" i prošlogodišnji finalist zaustavljen je na drugoj prepreci, sa 6:4, 6:4, 6:7(8) i 6:2 u korist danas jednostavno boljeg Juana Ignacija Chele...

Argentinac je punom mjerom uzvratio Hewittu za poraz u prošlogodišnjem trećem kolu prvog Grand Slam turnira sezone, u meču koji je ostao upamćen po puno tenzija i navodnom Chelinom pljuvanju u Australčevom smjeru. Ovog puta je sve prošlo sasvim mirno - Hewitt je bio neuobičajeno tih, tribine Rod Laver Arene također, a Chela je sve što je imao reći (verbalno i neverbalno) rekao svojom igrom.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Bio je to pretežak izazov za neuvjerljivog Hewitta, koji je naznake uobičajene forme dao tek u teškom mukom osvojenom trećem setu, kad mu je trebalo čak osam set-lopti - jedna na Chelinom servisu u desetom gemu, pa još sedam u tie-breaku, u kojem se izvukao nakon propuštenih 6:2. No, u četvrtom setu više nije bilo pravog otpora; Argentinac je dovršio posao s dva breaka, riješivši meč baš na vrijeme, nedugo nakon što je počeo pokazivati naznake umora i pojavljivanja grčeva u nogama.

Hewitt je, tako, razočaravajuće završio neuspješno australsko ljeto, nakon što je u prethodna dva tjedna u Adelaideu i Sydneyju doživio je neočekivane poraze od Philippa Kohlschreibera i Andreasa Seppija. Povratak u formu tražit će negdje drugdje. Chela, pak, može baciti pogled unaprijed, prema trećem kolu protiv Belgijca Kristofa Vliegena, koji je sinoć izbacio 28. nositelja Fernanda Verdasca.

Juan Carlos Ferrero izvukao se iz teške pozicije i prošao u pet setova protiv Janka Tipsarevića. Nakon što je preokretom dobio treći i poveo s 2-1 u setovima, srpsko-crnogorski kvalifikant imao je i rani break i vodstvo od 3:1 u četvrtom, no nakon toga sve je krenulo u korist petnaestopostavljenog Španjolca - Ferrero je do kraja meča izgubio još samo dva gema, slavivši s ukupnih 6:3, 3:6, 5:7, 6:3 i 6:2.

Tommy Haas potvrdio je odličnu formu s ekspresnih 6:0, 6:1 i 6:2 protiv Amerikanca Paula Goldsteina, koji nije mogao baš ništa. Nijemac je sada samo meč daleko od potencijalne osmine finala protiv Rogera Federera, kojeg je prošlog tjedna svladao na Kooyong Classicu - Haas u trećem kolu ide na australskog wild-carda Petera Luczaka, a Federer na 31. nositelja, Bjelorusa Maksa Mirnjog.

Martina Hingis očekivano je stigla do druge uvjerljive pobjede. U prvom kolu izgubila je tri gema protiv Vere Zvonareve, a danas je sa 6:1 i 6:1 "uništila" Finkinju Emmu Laine, izborivši treće kolo protiv Ivete Benešove, "krvnice" Mary Pierce.

Ždrijeb izgleda dosta otvoreno za Hingis - ako dobije Benešovu, u osmini finala išla bi na Samanthu Stosur ili Sybille Bammer, a u četvrtfinalu je moguć ogled s Kim Clijsters, koja se dosta muči s ozljedom kuka.

Tenisači, drugo kolo: Haas (Njemačka) - Goldstein (SAD) 6:0, 6:1, 6:2, Chela (Argentina) - Hewitt (Australija, 3) 6:4, 6:4, 6:7(8), 6:2, Ferrero (Španjolska, 15) - Tipsarević (SiCG, Q) 6:3, 3:6, 5:7, 6:3, 6:2.

Tenisačice, drugo kolo: Hingis (Švicarska, WC) - Laine (Finska) 6:1, 6:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!