Rukomet

Danci žale za porazom u zadnjoj sekundi

Boris Marić • utorak, 31.01.2006.

Danski mediji u svojim web izdanjima sa žaljenjem konstatiraju da je poraz došao u zadnjim sekundama utakmice. Iako nitko ne dovodi u pitanje zasluženu pobjedu Hrvatske, svi se slažu da je Danska pružila odličan otpor Olimpijskim prvacima, iako su stalno jurili rezultat...

"Kasper Hvidt je opet bio čovjek koji je držao Dansku u igri protiv vrlo dobrih Hrvata", piše web sajt Danske televizije. "Hrvati imaju vrhunsku zvijezdu u svom timu, playmakera Ivana Balića i danska taktika je bila zaustaviti ga odmah na početku. To nam je i uspijevalo u prvom poluvremenu, ali Baliću nije odgovarala sporedna uloga. Kada je počeo igrati kako zna u drugom poluvremenu, Danska je odmah bila u zaostatku četiri gola. Od tada je najčešće zaustavljan prekršajem", piše dnevnik Politiken.

Svi se slažu da je junak pobjede, pored Gorana Šprema bio i Petar Metličić, koji je postigao deset golova. Danci su razočarani porazom od Hrvatske u zadnjoj sekundi ali i ohrabreni svojom dobrom igrom. "Ponosan sam na svoje igrače, na njihovu igru i moral. Idemo dalje, imamo još šanse za polufinale, a s ovom igrom to možemo. Island nam je ponudio šansu i moramo je iskoristiti", izjavio je danski izbornik Ulrik Wilbek nakon utakmice s Hrvatskom.

Danci kalkuliraju da bi s dvije pobjede do kraja i uvjetom da Island zaustavi Hrvatsku (barem neriješenim ishodom) mogli ući u polufinale. Stoga je i sutrašnja utakmica za Hrvatsku nova "biti ili ne biti" drama u kojoj će se trebati "ginuti" za rezultat.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!