Rukomet

Oprez - dolazi Island

Boris Marić • srijeda, 01.02.2006.

Zemlja koja ima stanovnika koliko Rusija rukometaša u samo jednoj svojoj pokrajini izašla je večeras kao pobjednik. Island, zemlja izuzetno jake rukometne tradicije, s obzirom na broj stanovnika, predstavlja pravo malo sportsko čudo...

Većina rukometnih poznavatelja veže Island samo s jednim imenom - Olafur Stefansson, igrač Ciudad Reala i čovjek koji je dao više od 1.000 golova za reprezentaciju. No, kada mu je obrana reprezentacije Srbije i Crne Gore načela rebra mnogi su pomislili da je pad Islanda neminovan.

Ipak, i takav Island bez Stefanssona, poigravao se s Danskom u 40. minuta utakmice, no na kraju su se morali zadovoljiti bodom. Tko onda igra za Island? U odsustvu Stefanssona zablistao je srednji vanjski Snorri Gudjonsson, koji igra za Minden i koji je natrpao 10-ak golova Dancima. Iz Magdeburga dolazi ogromni Sigfus Sigurdsson i nešto manji, ali ne i bezopasniji Arnor Atlason. Gudjon Sigurdsson iz Gummersbacha je igrač za brze islandske kontre, koje kada zaredaju, predstavljaju prvi znak za uzbunu i najčešći razlog za time-out protivnika. Večeras je potopio Ruse s 11 golova, tri više od Stefanssona.

Na vratima stoje solidni Birkir Gudmundsson i Roland Eladze. Stoga, pobjedu Hrvatske nad Islandom iz Atene treba zaboraviti jer se radi o momčadi s potpuno novim pristupom i koja je trenutačno u velikom uzletu. "Pakleni" oprez, Island je zasigurno teži protivnik od Danske. Za Hrvatsku, i drugi dan zaredom, presudan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!