Rukomet

SiCG u posljednjoj sekundi

Bruno Blumenschein • utorak, 31.01.2006.

Prvo kolo u skupini II Europskog prvenstva u Švicarskoj, Srbija i Crna Gora je golom Milorada Krivokapića u posljednjoj sekundi pobijedila Norvešku 26:25. Tako su zadržali kakve-takve šanse za prolazak u polufinale, dok su Skandinavci izgubili mogućnost za plasman među najbolje četiri momčadi Starog kontinenta...

Utakmicu s puno oscilacija na obje strane je presudio Krivokapić, desni vanjski igrač istočnih susjeda golom s devet metara i tako najavio daljnju borbu svoje reprezentacije za plasmanom u polufinale prvenstva Europe. Iako je do tog trenutka uputio samo jedan udarac na norveška vrata i promašio, Krivokapić je preuzeo odgovornost i pogodio.

Reprezentacija SiCG je na samom početku stvorila prednost od četiri gola prednosti (9:5), najviše zahvaljujući pokretljivoj zonskoj obrani i Ratku Nikoliću na poziciji pivota. Od tada su plavi prestali igrati, a u obrani jednostavno zaboravljaju na Kjetila Stranda. Zaboravljaju, jer nema druge riječi kojom se može opisati situacija kada jedna momčad dopusti suparničkom igraču da zabije osam golova u prvom poluvremenu, te povede seriju od 9:1.

U tim trenucima je Strand jednostavnim križanjima ostajao na poziciji srednjeg vanjskog, te je uspjevao iskoristiti neizlaženje obrane SiCG na vanjski šut. Reprezentacija SiCG je prestala igrati u napadu kada je izbornik Vujović odlučio izvaditi Anđelkovića i Ilića na vanjskim pozicijama umjesto kojih su ušli neraspoloženi Petrić i drugi brat Krivokapić (Marko). Bez izigranih akcija su bezuspješno pokušavali postići gol s vanjskih pozicija, pri ćemu su u potpunosti zaboravili na igru s krila ili raspoloženog Nikolića na crti.

Najbolji igrač Norveške, Kristian Kjelling je napravio najviše štete svojoj momčadi kada u sukobu s Kapisodom zarađuje četiri minute isključenja što protivnik koristi za seriju 4:0 i potpuni povratak u utakmicu. Na odmor se otišlo s pogotkom prednosti za Norvežane nakon brojnih pogrešaka s obje strane u posljednjoj minuti prvog dijela. Drugi dio bolje otvara momčad SiCG i preko Zagrebaša Toskića i Nikolića odlaze na prednost od 19:17.

Svaki puta kada bi SiCG povela na scenu bi stupila njihova vanjska linija koja bi napravila grešku u napadu ili bi promašila šut na gol raspoloženog Egea. Igrom gol na gol se stiglo do posljednjih deset minuta susreta kada na gol SiCG staje Danijel Šarić, koji je obranio dvije teške lopte, a zatim i sedam metara kojeg je pokušao realizirati Buchmann. Niz obrana Šarića nije uspio iskoristiti Milosavljević minutu i 20 sekundi prije kraja kada mu Ege brani sedmerac pri 25:24.

Kjelling uspjeva 25 sekundi prije kraja iskoristiti sedmerac, koji je u najmanju ruku bio dvojben od strane mađarskih sudaca. Posljednji, već opisani napad koristi Krivokapić i veselje igrača SiCG je moglo početi. Pobjedama nad Rusijom i Hrvatskom bi se SiCG vrlo vjerojatno plasirala u polufinale, ali današnjom igrom, s jako lošom vanjskom linijom i neizlaženjem na najopasnije protivničke pucače to će im biti jako teško.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!